Castravetele Victor, leguma care câștigă tot mai mult teren în rândul agricultorilor din România

O legumă care are aspect de pepene, mărimea unui bob de strugure, gust acrișor și proprietăți anticancerigene se cultivă de anul acesta și în România. Este vorba despre castravetele mexican.

02 mai 2023, 20:05
Castravetele Victor, leguma care câștigă tot mai mult teren în rândul agricultorilor din România

Castravetele Victor câștigă tot mai mult teren în rândul agricultorilor. Deși provine din America Centrală, este cultivat în Africa, Asia, Europa și America de Nord, iar de anul acesta poate fi cultivat și de către legumicultorii din România.

Castravetele mexican ( (Melothria scabra Naudin ) este un soi care câștigă an de an popularitate în rândul specialiștilor și care a fost aclimatizat la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău sub denumirea de castravetele ”Victor”, scrie sansanews.ro.

Citește și: Dieta simplă cu care poți scăpa de 8 kilograme într-o singură lună. Iată ce ar trebui să mănânci într-o zi obișnuită

”Cercetări preliminare sugerează proprietăți antidiabetice și hipoglicemiante ale cucamelonului (Govindula și colab., 2019). De asemenea, în Melothria scabra au fost determinate concentrații mari de arginină și citrulină, care sunt cunoscute ca având proprietăți anticancerigene. Citrulina care este un precursor al aminoacidului arginina, este adesea utilizată pentru a îmbunătăți performanța musculară și recuperarea, reducând starea de oboseală. Din punct de vedere al utilitatii farmacologice și medicinale cercetări recente indică activitate antioxidantă a extractelor din această plantă (Kamaruddin si colab., 2021)”, spun cercetătorii buzoieni.

Castravetele Victor are aspectul unui pepene în miniatură, o lungime medie de aproximativ 3 cm și o greutate medie de 3.5 g.

Citește și: Câte calorii trebuie să mănânci pe zi în funcţie de greutatea pe care o ai. Bonus: 5 legume care distrug grasimea de pe burta

Are un gust asemănător cu cel al tradiționalului castravete, doar că ușor mai acre, un fel de combinație dintre castravetele obișnuit și lămâie.

”Fructul, la interior are aspect de castravete și un gust ușor acrișor, foarte plăcut. Castraveții mexicani pot fi consumați exact ca și castraveții obișnuiți, atât în stare proaspătă, în salate sau murați, având un gust rafinat, foarte plăcut”, au explicat cercetătorii de la Stațiunea Legumicolă Buzău.