Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru o porție de hamsii pe litoralul românesc, de 1 mai. Prețurile sunt exorbitante în acest an

Sărbătoarea de 1 mai bate la ușă, iar cei mai mulți români dornici de distracție aleg să plece la mare. Anul acesta vor avea parte de o experiență, poate, mai puțin plăcută față de ceilalți ani când vine vorba de prețurile de pe litoral.

29 apr. 2023, 08:20
Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru o porție de hamsii pe litoralul românesc, de 1 mai. Prețurile sunt exorbitante în acest an

Se fac ultimele pregătiri pe litoralul românesc pentru sărbătoarea de 1 mai. Valul de turiști va lua cu asalt plajele, localurile, hotelurile sau alte unități de cazare în acest weekend prelungit.

Distracția e pe primul plan și de această dată, însă e important de știut că la capitolul prețuri lucrurile nu sunt așa de liniștite. Cei care au poftă să mănânce o porție de hamsii cu mămăliguță poate că se vor gândi de două ori înainte dacă merită sau nu.

Citește și Cât de plin va fi pe litoral cu ocazia minivacanței de 1 Mai. Zeci de mii de turiști sunt așteptați la festivaluri și evenimente

Dacă în anii trecuți era unul dintre cele mai accesibile preparate de la malul mării și oricine și-l permitea, de această dată au avut loc niște schimbări. Nu știm exact dacă are legătură cu războiul din Ucraina și efectele lui, așa cum mulți afaceriști români obișnuiesc să-și justifice majorările de preț, dar cert e că acum o porție de hamsii costă nu mai puțin de 25 de lei.

Sunt și restaurante care pregătesc pentru clienți o porție de 200 de grame de hamsii, cu usturoi, lămâie și mămăliguță, iar prețul e de 36 de lei. În multe cazuri, dacă facem comparația cu anul trecut, prețul unei porții de hamsii s-a dublat sau chiar triplat.

Peste 75.000 de turiști, așteptați la mare de 1 mai. Ce prețuri vor fi la cazări

Aproximativ 75.000 de turiști sunt așteptați în acest an pe litoralul românesc de 1 mai. Mamaia Nord, Costinești și Vama Veche vor fi printre cele mai căutate stațiuni pentru distracție, dar și cele cu cele mai mari prețuri.

„Aşteptăm peste 75.000 de turişti pe litoral în weekend-ul de 1 Mai, datorită evenimentelor ce se organizează mai ales în Costineşti şi Mamaia”, a spus Corina Martin.

Hotelierii profită de dorința oamenilor de a petrece câteva zile departe de viața cotidiană, așa că prețurile sunt pe măsură. De exemplu, în Costinești, pentru un pachet de două nopți la o unitate de cazare de trei stele, prețurile pornesc de la 350 de lei/persoană. Dacă vrei să petreci timpul la un hotel de 4 stele, atunci trebuie să scoți din buzunar aproximativ 520 de lei/persoană.

Tot pentru un pachet de două nopţi, la Venus – 180 lei/persoană, până la 900 lei la hoteluri de 4* All Inclusive; la Mamaia – 175 lei/persoană, până la 2.400 lei la hoteluri 5*; la Eforie – 150 lei/persoană, până la 1.300 lei în hoteluri de 4*, cu demipensiune.