Cât a ajuns să coste o vacanţă în România după pandemie. Care sunt prețurile pentru un sejur la mare sau la munte

România începe să revină la viaţa normală, iar cetăţenii încep să se pregătească de plecarea în vacanţe. Propietarii de hoteluri şi pensiuni din România au fost nevoiţi să investească sume importante pentru a putea redeschide în condiţii de siguranţă pentru clienţi.

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 06:15
Cât a ajuns să coste o vacanţă în România după pandemie. Care sunt prețurile pentru un sejur la mare sau la munte

Începând cu data de 1 iunie românii pot călători din nou pe teritoriul ţării fără a fi necesară declaraţia pe propria răspundere, cu toate acestea anumite reguli trebuie respectate, dintre care cea mai importantă find distanţarea socială.

Hotelierii au fost nevoiţi să ia măsuri pentru ca angajaţii şi clienţii să fie în siguranţă, fiind investite sume importante în panouri de plexiglass la recepţii, dezinfectanţi sau măşti de protecţie. Mulţi proprietari de hoteluri şi pensiuni susţin că au pierdut sume mari de bani pe perioada stării de urgenţă, iar acest lucru este posibil să se reflecte în preţurile mari din perioada următoare.

Citeşte şi: Românii care se întorc din Grecia şi Bulgaria nu vor sta în izolare

Două nopţi de cazare pentru două persoane în weekendul 5+7 iunie la Mamaia, la un hotel de patru stele costă 1.093 de lei. Pentru aceeaşi perioadă, preţul pentru două nopţi la un hotel de patru stele în Corfu este de 595 de lei.

Cu toate acestea, există şi variante mai ieftine, atât pe litoralul românesc, cât şi în Grecia sau Bulgaria. Pentru două nopâi de cazare la sfârşitul săptămânii în Neptun, la un hotel de două stele costul este de 141 de lei. În Thassos, prețul pentru două nopți de cazare în perioada 5-7 iunie este de 232 de lei. Pentru un weekend la Balcic în aceeași perioadă prețul este de 147 de lei.

În ceea ce priveşte sejurul la munte, două nopți pentru două persoane la Bușteni costă 239 lei, iar pentru un weekend la Predeal costul este de 198 de lei.