Cât a ajuns să coste un loc de parcare în București. Nicușor Dan vrea să încaseze sume uriașe la bugetul Primăriei

Cât costă un loc de parcare în București, în 2022. Municipalitatea a anunțat tarifele, iar bucureștenii trebuie să pună sume consistente deoparte.

12 mai 2022, 21:25
Cât a ajuns să coste un loc de parcare în București. Nicușor Dan vrea să încaseze sume uriașe la bugetul Primăriei

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, promite o adevărată „revoluție” a locurilor de parcare. Până la finalul anului viitor, Bucureștiul va avea peste 32.000 de noi locuri de parcare.

„Astăzi exploatăm maxim 12.000 de parcări publice, împărțite pe 3 zone. Este regretabil și rușinos cum au fost exploatate, ele generează acum venituri de 60.000 lei/zi. Gradul de ocupare este sub 20%.

Ne-am propus să triplăm numărul de parcări cu plată în următorii 2 ani. Se avizează noi locuri de parcare în fiecare zi. Trebuie făcută ordine. Vom elibera trotuarele de mașini. Nu vom permite ca mașinile să parcheze pe trotuare”, a anunțat Stelian Bujduveanu.

Pentru eficientizare, personalul care se ocupă în prezent de încasarea taxelor de parcare va fi eliminat, pentru că sistemul va fi digitalizat.

 

Nicușor Dan implementează „Big Brother” în parcările din București

 

Municipalitatea promite că toate locurile de parcare din oraş vor fi marcate, astfel încât toţi şoferii să plătească. Pentru ca șoferii să nu fenteze regulile, vor fi montate camere de filmat şi / sau bariere, a mai transmis edilul local. Bujduveanu susține că noile amenajări vor aduce municipalității încasări de un milion de lei în fiecare zi.

Prețurile parcărilor publice din Bucureşti diferă în funcţie de zonă. În zona 0, deci ultracentral, tariful este de 10 lei pe oră. În zona 1 a oraşului, deci central / semicentral – 5 lei pe oră şi 2,5 lei pe oră la periferie. Mai mult, tarifele se dublează după două ore de staționare.

Administrația Nicușor Dan a crescut enorm prețurile pentru abonamentele la parcare. În centrul Capitalei, un abonament pentru un loc de parcare cu valabilitate un an de zile ajunge la aproape 10.000 de lei, adică 2.000 de euro.