Cât costă curăţenia la Palatul Cotroceni VIDEO

Ca-n orice gospodărie, şi-n curtea Preşedinţiei s-au plantat flori, s-au curăţat spaţiile verzi şi s-a rezolvat şi problema aerului condiţionat din birouri. 

RomaniaTV.net
05 iun. 2013, 11:48
Cât costă curăţenia la Palatul Cotroceni VIDEO

De când a venit primăvara, şeful statului a folosit de mai multe ori grădina Palatului Cotroceni pentru a transmite mesaje poporului. Aşa că este nevoie de atenţie specială pentru curtea preşedinţiei. În ultimele două luni, Administraţia Prezidenţială s-a ocupat de întreţinerea spaţiilor verzi şi a scăpat de toate deşeurile vegetale şi menajere.

Astfel, potrivit site-ului e-licitatii.ro, pentru serviciile de întreţinere a spaţiilor verzi s-au alocat  27.500 de lei, pentru cele de colectare a deşeurilor vegetale 2.700 lei, iar 1.700 lei au fost alocati pentru colectarea deşeurilor menajere.

Administrația Prezidențială a precizat într-un drept la replică remis România TV că inițiat o procedură de achiziție pentru servicii de întreținere a Parcului Palatului Cotroceni. „Suma estimată a fi cheltuită pe întreaga durată a anului 2013 pentru aceste servicii a fost de 40.000 de lei. În urma procedurii de achiziție și a selectării ofertelor primite, având drept criteriu de selecție prețul cel mai mic, a fost aleasă oferta companiei REBU, în valoare de 34.500 de lei (cu TVA). Menționăm că suma de 34.500 de lei (cu TVA) este aferentă serviciilor de întreținere a Parcului Palatului Cotroceni pentru întregul an 2013”, se arată în documentul Administraţiei Prezidenţiale.

Pentru că se apropie vara, a fost rezolvată şi problema cu aerul condiţionat. Pentru serviciile de întreţinere şi revizie a aparatelor de aer condiţionat Administraţia Prezidenţială a alocat peste 6.000 de lei. Sume şi mai mari au fost alocate pentru întreţinerea centralelor termice, 19.440 lei, şi a sistemului de detecţie a incendiilor, 16.795 lei.