Cât a plătit un român pentru o bere, două cafele și o sticlă de apă, în Thassos. Nu i-a venit să creadă când a primit nota de plată

Thassos este una dintre destinațiile pe care românii aleg să le viziteze anual, aceștia având parte și de surprize atunci când vine vorba de prețuri.

12 iul. 2023, 20:03
Cât a plătit un român pentru o bere, două cafele și o sticlă de apă, în Thassos. Nu i-a venit să creadă când a primit nota de plată
Cât a plătit un român pentru o bere, în Thassos

Un român care a mers la un bar din Thassos, locul preferat al celor care s-au plictisit de litoralul românesc, a scris pe grupul de Facebook Forum Thassos că a avut parte de o surpriză atunci când a primit nota de plată, după ce a comandat două cafele, apă și o bere.

Potrivit bonului postat de bărbat, a plătiti 10 euro, adică aproape 50 de lei, pentru toate cele patru produse. Un espresso a costat 2,5 euro, o cafea dublă 0,5 euro, o sticlă de apă de 0,5 litri tot 0,5 euro, iar o bere Corona, cea mai scumpă de pe listă, 6,5 euro.

Citește și: Fericit și cu portofelul plin, în Eforie Nord. Cât te costă să savurezi o bere rece pe plaja perlei litoralului românesc

„Când mai vorbiți despre prețuri, Thassos comparativ cu litoralul românesc – 10 euro Corona, cafea și apă”, a scris românul.

Persoanele care au reacționat la postare au comparat prețurile cu cele din România, în special cu cele din Mamaia și București, mulți dintre aceștia ajungând la concluzia că prețurile în Thassos nu sunt cu mult mai mici.

Citește și: Ce documente trebuie să ai la tine dacă pleci în Bulgaria, Grecia sau Turcia cu maşina. Trei acte nu pot lipsi din portofel!

Anul acesta, tarifele la pachetele de vacanță în Thassos au crescut cu până la 10%, din cauza majorării costurilor de operare cu peste 30%, potrivit unui anunț făcut de președintele Asociației Hotelierilor din Thassos, înaintea începerii sezonului estival.

„Anul trecut insula Thassos a fost vizitată de 350.000 de turişti, din care 65% sunt români. Unii stau mai mult, alţii mai puţin. De exemplu, turiştii români stau în medie şase zile, în timp ce bulgarii stau mai puţin. De asemenea, important de menţionat este că sunt şi români care şi-au achiziţionat case pe insulă. Alţii au chiar hoteluri mai mici”, a transmis acesta.