Cât a putut să plătească un turist pentru un burger la un restaurant din România. „Halucinant, sincer”

Un turist din Cluj-Napoca a ajuns în județul Suceava și a rămas surprins când a văzut ce prețuri sunt la restaurantele de acolo. A căutat o masă rapidă și gustoasă, iar suma pe care a fost nevoit să o scoată din buzunar l-a convins că trebuie să meargă acolo mai des.

26 mart. 2023, 13:03
Cât a putut să plătească un turist pentru un burger la un restaurant din România. „Halucinant, sincer”

Știm cu toții că viața în Cluj-Napoca nu e pentru oricine. Deși sunt o mulțime de locuri fascinante de vizitat, localuri cu mâncare foarte bună și atmosfera orașului e una foarte primitoare, traiul e extrem de costisitor. Fiind obișnuit cu viața de acolo, clujeanul a fost mirat să descopere că în județul Suceava lucrurile stau cu totul altfel.

Diferența de prețuri în restaurante e semnificativă, a constatat el. Turistul și-a comandat un meniu format din burger, cartofi prăjiți pe care a dat sub 30 de lei în Suceava. Același meniu în Cluj ar fi fost în jur de 40-50 de lei.

„Halucinant, sincer. Nimic peste 30 de lei. Bine a fost burgerul așa, puțin mai sec, dar am mâncat burgeri în Cluj mai scumpi și mai nașpa”, a spus clujeanu, potrivit Știri de Cluj.

Cât a ajuns să coste un sendviș pe Aeroportul Otopeni. Prețuri de restaurant pentru o gustare

Aeroportul Otopeni a avut mereu prețuri piperate, însă scumpirile din ultimele luni nu au ocolit nici această locație. Cei care ajung la aeroport și doresc să mănânce o gustare sau un sendviș ar putea fi luați prin surprindere de prețurile exagerat de mari.

Citește și Noua cantină a UMF Cluj-Napoca a fost inaugurată. Preţuri ca la restaurantul Parlamentului

Astfel, o baghetă cu cașcaval și salam are prețul de 39 de lei, la fel de mult ca un meniu care include supă și felul întai în centrul orașului. Nici vegetarienii nu sunt scutiți de prețurile mari pentru sendviș-uri, pentru că o baghetă de roșii cu mozzarella are prețul tot de 39 de lei.

Pentru cei care se află la aeroport și care vor să își potolească foamea, există variante ușor mai ieftine: un melc cu vanilie este 15 lei, un croasant cu unt este 14 lei, iar un croasant cu șuncă și cașcaval te costă 29 de lei. Dacă vrei să te hidratezi, o simplă sticlă cu apă plată la 0.5 costă 26 de lei, mai mult decat prețul triplu față de un supermarket obișnuit.