Noua cantină a UMF Cluj-Napoca a fost inaugurată. Preţuri ca la restaurantul Parlamentului

În timp ce preţurile cresc vertiginos în toate ramurile economice, Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca va beneficia de miercuri de o cantină nouă, unde studenţii pot mânca la preţuri accesibile.

22 mart. 2023, 19:36
Noua cantină a UMF Cluj-Napoca a fost inaugurată. Preţuri ca la restaurantul Parlamentului

Cantina cea nouă a Universităţii de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, inaugurată miercuri, a beneficiat de o investiţie de aprooximativ 86.000 de euro.

În noul restaurant destinat studenților, cadrelor didactice și personalului administrativ al UMF-ului se vor servi circa 1.000-1.200 porții de mâncare pe zi, conform Curierul de Cluj.

Restaurantul are o suprafață de 350 mp și 60 de locuri. Rectorul Anca Buzoianu a declarat că UMF oferă meniuri gratuite pentru 350 de studenți cu burse sociale, care provin din medii defavorizate.

„Cea mai bună ciorbă de 3 lei, bate o parte din restaurante!”. Cât costă mâncarea la o cantină studenţească: 5 lei cotletul, 3,2 lei cartofii pai, 1,2 lei varza albă, 5,3 lei ciorba.
Restaurantul e deschis între orele 12.00-16.00, iar prețurile sunt subvenționate de UMF. Unitatea de învățământ avea în anul 2021 7.307 studenți înscriși.

Prețurile cantinei

Meniul zilnic este afișat pe un panou, alături de prețuri. De exemplu, miercuri, a arătat astfel:

– ciorbă de văcuță – 6 lei

– ciorbă de pui a la grec – 4,5 lei

– pește pane – 8,5 lei

VIDEO Preţuri „studenţeşti” la cantina Moxa a ASE-ului. Cât costă o porţie de ciorbă de perişoare, o friptură şi o porţie de cartofi ţărăneşti: „Azi am prins coadă”
– mușchi de porc cu sos de piper verde – 13 lei

– cotlet de porc la tavă – 6,5 lei

– piept de pui cu sos curry și orez basmati – 13 lei

– șnițel din piept de pui – 6,5 lei

– pulpă de pui la tavă – 6 lei

– morcov baby și brocoli – 3,5 lei

– piure de cartofi – 3,5 lei

– cartofi țărănești – 3 lei

– cuș cuș cu morcovi – 2,5 lei

– salată de sfeclă – 2 lei

– salată de varză – 1,5 lei

Citeşte şi: Rețea de droguri în liceele din București. Directorul Colegiului Național „I.L Caragiale”: „Am chemat Poliția și lucrurile au rămas la fel”