De necrezut! Cât a ajuns să coste un sendviș pe Aeroportul Otopeni. Prețuri de restaurant pentru o gustare

Prețurile pentru produsele alimentare din aeroportul Otopeni continuă să crească. Iată la ce să te aștepți.

08 mart. 2023, 12:16
De necrezut! Cât a ajuns să coste un sendviș pe Aeroportul Otopeni. Prețuri de restaurant pentru o gustare

Aeroportul Otopeni a avut mereu prețuri piperate, însă scumpirile din ultimele luni nu au ocolit nici această locație. Cei care ajung la aeroport și doresc să mănânce o gustare sau un sendviș ar putea fi luați prin surprindere de prețurile exagerat de mari.

Cât costă un sendviș pe Aeroportul Otopeni

Astfel, o baghetă cu cașcaval și salam are prețul de 39 de lei, la fel de mult ca un meniu care include supă și felul întai în centrul orașului. Nici vegetarienii nu sunt scutiți de prețurile mari pentru sendviș-uri, pentru că o baghetă de roșii cu mozzarella are prețul tot de 39 de lei.

Citește și: Scandalos! Cât a ajuns să coste un croasant cu unt în aeroportul Otopeni! O apă plată la 0,5 este 26 de lei! 43 de lei este un sandvici cu salam şi caşcaval!

Pentru cei care se află la aeroport și care vor să își potolească foamea, există variante ușor mai ieftine: un melc cu vanilie este 15 lei, un croasant cu unt este 14 lei, iar un croasant cu șuncă și cașcaval te costă 29 de lei. Dacă vrei să te hidratezi, o simplă sticlă cu apă plată la 0.5 costă 26 de lei, mai mult decat prețul triplu față de un supermarket obișnuit.

Rata inflației este de 15%

Comparativ cu luna ianuarie 2022, rata inflației în ianuarie 2023 era de 15%, iar prețurile de consum au crescut cu 0.3%. Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni  este de este 14,3%.

Specialiștii Băncii Naționale consideră că rata anuală a inflației va scădea în primul trimestru din 2023, urmând să coboare semnificativ mai alert ulterior, potrivit Minutei şedinţei de politică monetară a Consiliului de Administraţie al BNR din 10 ianuarie

Citește și: Banca Mondială anunță încă o rundă de scumpiri la alimente, cu 36%. România, direct vizată de noul context economic: „Țările cu datorii mari trebuie să le achite”

Astfel, prețurile de la mai multe alimente de bază au crescut simțitor. Față de luna ianuarie 2022, prețul pentru zahăr a crescut cu 63,37%, untul este mai scump cu +47%, laptele cu +32,96%, iar cartofii și uleiul cu 34%. Energia electrică, gazele și încălzirea centrală au crescut cu 24,14%, iar carnea, preparatele și conservele din carne cu +17.3%. Nu doar alimentele s-au scumpit, ci și articolele de igienică și cosmetică s-au scumpit, respectiv cu  8,75%.