Cât alcool pot consuma şoferii înainte să urce la volan. Calcul: Cât timp trece până se elimină alcoolul din organism

Publicat: Duminică, 16 Iulie 2017 10:46 // Actualizat: Duminică, 10 Decembrie 2017 16:18 // Sursa: romaniatv.net

Codul Rutier al României prevede că, dacă un şofer se află la volan sub influenţa băuturilor alcoolice cu o îmbibaţie alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta va primi amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni (21 la 50 puncte-amendă) şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile”.

Codul Rutier al României prevede că, dacă un şofer se află la volan sub influenţa băuturilor alcoolice cu o îmbibaţie alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta va primi amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni (21 la 50 puncte-amendă) şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile. Dacă îmbibaţia alcoolică este egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

A aflat adevărul despre efectul pe care îl are alcoolul asupra creierului! De atunci n-a mai pus gura pe băutură

Cum calculăm cantitatea de alcool care poate fi consumată pentru a nu intra în sfera penalului? Este simplu. Pe fiecare sticlă de băutură alcoolică este înscrisă cantitatea de alcool pur la sută de mililitri, în cazul berii această fiind, în medie, de 5 grame/100 ml. Astfel, consumul unui litru de bere este echivalent cu ingerarea a 50 grame alcool pur. Această valoare înmulţită cu coeficientul de 0,8, iar rezultatul împărţit la 70 (kg), da că rezultat o alcoolemie de 0,57 grame la mie. Această este însă valoarea maximă a alcoolemiei care poate fi atinsă la un moment dat după ce am băut patru beri a 500 de ml. Când se atinge însă această valoare, este mai greu de stabilit.

În cazul celor care beau pe stomacul gol, valoarea maximă a alcoolemiei se atinge în 20-30 de minute, deoarece metabolismul este mai rapid şi alcoolul ajunge mai repede în sânge. În schimb, cei care au băut dar au şi mâncat vor avea surpriză să înverzească fiolă cel mai puternic la 1,5 - 2 ore după ce au băut, deoarece abia atunci ating alcoolemia maximă.

Ce poate fi mai PERICULOS decât alcoolul la volan: nesomnul. După o zi nedormită, capacitatea de reacţie este...

Indiferent de felul băuturii consumate, de starea de oboseală a subiectului sau dacă acesta a mâncat înainte sau nu, eliminarea alcoolului din organism se face cu 0,15 grame la mie pe oră. Singurul factor care poate grăbi oarecum eliminarea este exerciţiul fizic intens, dar şi aşa viteza de eliminare nu poate fi mai mare de 0,20 grame la mie pe oră (cu 30% mai repede).

Conform specialiştilor, un bărbat cu o greutate de 75 kilograme poate consuma 100 mililitri de votcă şi 0,3 litri de vin până la ora 12:30 noaptea, iar dimineaţa la ora şase să nu mai aibă nimic, dacă nu a mai consumat nicio băutură alcoolică între timp.

Alcoolemia şi timpul în care această se elimină în cazul unei persoane de 70 de kilograme, dacă a consumat:

- 100 ml votcă - 0,45 grame alcool pur la mie, care se elimină în 3 ore;

- 100 ml palincă - 0,64 grame alcool pur la mie, care se elimină în 4 ore şi 10 minute;

- 100 ml lichior de 30 grade - 0,34 grame alcool pur la mie, care se elimină în 3 ore şi 10 minute;

- o bere de 500 ml - 0,20 grame alcool pur la mie, care se elimină în maxim 2 ore;

- 1 litru de vin - între 1,02 şi 1,37 grame alcool pur la mie, în funcţie de tăria vinului, care se elimină între 7 ore şi 9 ore.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alcool alcool soferi codul rutier alcool eliminare alcool organism
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 iul 15:48
Răspunde | Votează email 0 email
Janice anderson
Dragi prieteni, aceasta este mărturia mea maritală - Breakthrough ...
Vreau să vă alăturați tuturor să-i mulțumesc acestui cer al omului - Trimiteți-mi să-mi restabilesc căsnicia. Sotul meu mi-a aruncat ultimii 3 ani in intalnire cu o alta femeie, am avut doi copii impreuna. Dar totuși sotul meu întotdeauna găsește vină în mine, soțul meu nu mai are încredere în mine, i-am spus unui coleg la locul de muncă despre problemele mele de căsătorie, prietenul meu mi-a prezentat-o ​​pe e-mail pe dr.oduduwa pentru ajutor. Trimite un mesaj la adresa de e-mail pe care mi-a dat-o prietena mea ..
Lucrez și urmează instrucțiunile DR ODUDUWA și mă surprinde că, după 3 zile de casting vraja magică de dragoste, atât de surprinzător, soțul meu Anderson ma sunat la telefon, cerându-mă să iert și să-l accept înapoi ca soț, am fost fericit și l-am acceptat cu toata inima mea. Acum eu și soțul meu sunt pe deplin împreună ca soț și soție, suntem foarte fericiți astăzi pentru că un om folosește Puterea și Talentul pentru a-mi restabili căsnicia. Mulțumită acestui dumnezeu la trimis pe omul Oduduwa pentru marea lucrare .. Îți promit să împărtășesc această minunată mărturie a muncii sale bune oamenilor din întreaga lume, deci căsătoria cuiva va fi restaurată astăzi dacă îl contactezi pe omul său pentru ajutor.
Vă rog, dragi prieteni aici, dacă treceți prin orice criză de relații și neîncredere, contactați urgent acest om prin e-mail: [email protected] ODUDUWA SPECIALIZAȚI ȘI CĂUTĂȚI SOLUȚIILE PERMANENTE LA PROBLEMELE DE LA ...
- vraja să se oprească consumul de alcool și să se oprească permanent răsuflarea pentru viață.
- Dacă vrei să te întorci înapoi.
- Opriți divorțul și reuniți-vă căsnicia
- Câștiga încredere de la iubitul tău
- dacă aveți întotdeauna Coșmaruri sau vise rele pe timp de noapte.
- Vrei să fii promovat în biroul t
1
EUR
4.8026
RON
21 Feb
noapte 1 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H