Cât au plătit şase români la o masă în Thassos. Experienţă şocantă la final: „Greşeala noastră a fost că nu am întrebat!”

Thassos a devenit una dintre destinaţiile preferate ale româînilor pentru prețurile accesibile și posibilitatea de a călători cu mașina personală sau cu autocarul, nu doar cu avionul. Cei mai mulți români care și-au petrecut vacanțele în Grecia în ultimii 20 de ani au ales această destinație.

09 aug. 2023, 11:54
Cât au plătit şase români la o masă în Thassos. Experienţă şocantă la final: „Greşeala noastră a fost că nu am întrebat!”
Cât au plătit şase români la o masă în Thassos. La final au rămas mască: "Greşeala noastră a fost că nu am întrebat!"

Cât au plătit şase români la o masă în Thassos. Nu toţi turiştii se întorc cu amintiri plăcute din Thassos. Este şi cazul a șase români care au decis să se bucure de niște preparate tradiţionale. Un bărbat a publicat nota de plată primită pe un grup de Facebook, împărtășind cu alții experiența sa. Acesta a mers la un restaurant din Thassos, alături de alte cinci persoane. Ce au consumat? Băuturi, dar și feluri principale de mâncare, inclusiv salate. Cât a costat totul? 80 de euro, adică în jur de 400 de lei! Practic, dacă ar fi să împărțim la fiecare în parte, nimeni nu ar plăti mai mult de 70 de lei!

Citeşte şi: Uite ce trebuie să faci dacă pleci cu maşina în Grecia. Ghidul complet care te ajută să ajungi în Thassos cu mai puţin de 100 de euro

Acesta a fost însă unul dintre cazurile fericite când vine vorba de o masă în Thassos. Au fost și români care au avut parte de experiențe de-a dreptul șocante și au avut de cheltuit sume imense. „Am fost astăzi in Aliki. La prânz am mâncat la taverna/ terasa la care stăteam pe șezlong. Ne-au dat meniu, însă ne-au propus o porție de pește proaspăt. Toate bune și frumoase. A venit peștele, mare, ce este drept. Nota la final: 60 de euro porția. Am înțeles apoi de la alți turiști că se practică metoda asta acolo. Peștele nu este în meniu, să îi poți vedea prețul. Greșeala noastră a fost că nu am întrebat, însă, am înțeles că oricum ei spun prețul la 100 g și apoi te trezești cu nota de stele Michelin. Am scris asta aici pentru cei ce ajung acolo, să știe la ce să se aștepte”, a scris românca pe grupul Forum Thassos.

Citeşte şi: Care sunt, de fapt, preţurile pe o plajă din Thassos. Comparaţia tristă cu Mamaia: „Să ne trăiască!”

De la București, traseul cel mai scurt către Thassos este Giurgiu – Ruse – Sofia – Kavala – Keramoti, acesta fiind portul unde se face îmbarcarea pe feribot. Cei care pleacă la drum la primele ore ale dimineții ajung, pentru îmbarcarea pe feribot, în portul Keramoti la amiază, pentru a traversa spre Insula Thassos.