Cât câștigă un curier Glovo într-o zi în care muncește 11 ore: ”Repet! Asta e o zi bună”

Bucureștiul, dar și alte mari orașe din România mișună de curieri Glovo sau Tazz, iar din ce în ce mai mulți tineri sunt tentați de un astfel de job, mai ales că au fost zvonuri cum că veniturile sunt foarte consistente. Un curier Glovo a postat un videoclip pe TikTok, pentru a le explica oamenilor cum stă treaba, de fapt.

10 feb. 2024, 11:13
Cât câștigă un curier Glovo într-o zi în care muncește 11 ore: ”Repet! Asta e o zi bună”

Bucureștiul, dar și alte mari orașe din România mișună de curieri Glovo sau Tazz, iar din ce în ce mai mulți tineri sunt tentați de un astfel de job, mai ales că au fost zvonuri cum că veniturile sunt foarte consistente.

Citește și Adrian Hădean critică aspru românii care comandă mâncarea prin aplicaţii: „Apeşi un buton şi capeţi nutreţ”

Un curier Glovo a postat un videoclip pe TikTok, pentru a le explica oamenilor cum stă treaba, de fapt.

Un curier trebuie să aibă telefon de tip smartphone, mașină, scuter sau bicicletă și să aibă „chef de plimbare și zâmbete la purtător”.

Înscrierea se face în maxim 24 de ore, contractul de muncă este de 4 sau 8 ore, iar plata se face în general în ziua de miercuri.

„Venituri motivante, seriozitate de ambele părți, care naște o colaborare de succes”, este descrierea locului de muncă, cel puțin „pe hârtie”.

Programul este unul flexibil, trebuie doar să selectezi intervalele orare în care vrei să lucrezi.

Un curier Glovo a decis să împărtășească mai multe detalii cu utilizatorii TikTok, despre această ”râvnită meserie”. Dacă mulți credeau că te poți îmbogăți lucrând ca și curier Glovo, ei bine, lucrurile nu stau chiar așa.

„Haideți să vă arăt cât se câștigă la Glovo într-o zi bună! A trebuit să îmi dedic 11 ore și în 11 ore am lucrat efectiv 4 ore și jumătate, dar atenție, taxele sunt pe minim 8 ore. Așa a vrut Ciolacu. Am mai spus-o și o repet, contractele de muncă trebuie să fie pe minim 4 ore, demonstrând și pe propria răspundere unui inspector de la forțele de muncă.

Deci, tu muncești în jur de 4 ore pe zi, azi e o excepție că mi-am luat 11 ore. De regulă îmi iau mult mai puțin, adică 8-9 ore, deci nu se lucrează chiar 11 ore. Acum vă arăt cât am făcut cu toate taxele și cheltuielile. În aplicație am făcut 236 de lei, asta e o zi bună”, a explicat utilizatorul TikTok.

”Pentru cei care ne invidiază”

Printre altele, făcând un calcul, la final de zi, după ce a dedicat 11 ore livrărilor de mâncare, curierul a rămas cu 101 lei.

„Deci 236 și am făcut niște calcule anterioare cu tot cu dura biciclitei și folosesc și mașină, dar acum vorbesc doar de bicicletă și taxe la stat. Înseamnă 135 lei, deci banii mei curați, 101 lei, și asta e o zi bună după ce mi-am dedicat 11 ore. Asta înseamnă 9 lei pe oră. Deci, 9 lei pe oră, curați, se câștigă într-o zi aproape ideală la Glovo, în Craiova.

Citește și Surpriza neplăcută găsită de o clientă într-o pizza comandată. Restaurantul a fost drastic amendat

Asta pentru cei care ne invidiază. În realitate se câștigă mai puțin că nu poți să tragi atât, și tot acest lucru se datorează abuzului statului care ne suprataxează. Eu trebuie să îmi iau 11 ore ca să îmi rămână și mie 100 lei, într-un caz fericit, e inuman. Aceste legi sunt cretine și făcute de niște oameni care nu au muncit cinstit în viața lor”, a mai spus acesta.

@vasipro Cât se câștigă la Glovo într-o zi bună #suprataxare #socialism #psd #ciolacu #Sosoaca2024 ♬ original sound – VasiPRO