Cât câştigă un psiholog în România. Cât costă o şedinţă de psihoterapie

Dacă în urmă nu cu mulţi ani, românii erau reticenţi la a apela la ajutorul psihologului, în zilele noastre foarte multe persoane trec pragul cabinetului de psihoterapie atunci când se simt copleşite şi nu-şi mai pot gestiona emoţiile. Astfel, psihoterapia a devenit o afacere profitabilă şi tot mai multe persoane, deşi nu sunt licenţiate în psihologie, încep să ofere astfel de servicii doar în baza cursurilor de dezvoltare personală.

23 ian. 2023, 16:42
Cât câştigă un psiholog în România. Cât costă o şedinţă de psihoterapie

Cât câştigă un psiholog în România. Un angajat pe poziţia de psiholog are un salariu care variază, în medie, între 800 şi 1.200 de euro net pe lună, potrivit datelor furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

Cât câştigă un psiholog în România

Sprijinul psihologului a devenit din ce în ce mai important în ultimii ani, pe fondul pandemiei de COVID-19 şi contextului geopolitic şi economic actual. Astfel, tot mai mulţi oameni s-au îndreptat către terapie pentru a reuşi să gestioneze mai bine stările emoţionale în contexte dificile. În prezent, se caută psihologi în Bucureşti, Galaţi şi Braşov, iar oferta salarială medie pentru această poziţie se plasează în intervalul 800 – 1.200 de euro/lunar.

Aceştia necesită în primul rând studii superioare în domeniul psihologiei, care să fie completate de cunoştinţe despre psihologia clinică, psihopatologie şi actorii din domeniul sănătăţii, sociali şi medico-sociali şi mecanismele aferente. De asemenea, candidatul ideal este înregistrat la Colegiul Psihologilor sau este autorizat să lucreze ca psiholog în România”, spune Ana Vişian, marketing manager BestJobs, potrivit Ziarul Financiar.

Un psiholog angajat într-o instituţie de stat sau privată nu câştigă doar salariu, ci are şi o mulţime de beneficii extrasalariale cum ar fi tichete de masă, cursuri şi suport în formare, acces la evenimente de profil şi bonusuri de sărbători. În prezent, pe platforma BestJobs sunt disponibile 47 de posturi de psiholog.

Citeste si Ce salariu are un controlor STB în 2022. Primeşte şi bonuri de masă în valoare de 400 de lei

Aceştia necesită în primul rând studii superioare în domeniul psihologiei, care să fie completate de cunoştinţe despre psihologia clinică, psihopatologie şi actorii din domeniul sănătăţii, sociali şi medico-sociali şi mecanismele aferente„, precizează Ana Vişian.

Cât costă o şedinţă de psihoterapie

În România prețul unei ședințe de terapie se situează între 20 euro (aproximativ 100 lei) şi 70 euro (aproximativ 350 lei).

Citeste si Ce salariu are un agent de vânzări din domeniul imobiliar. Dezvoltatorii construiesc și angajează la foc automat