Cât CINISM: Ce GLUMĂ NESĂRATĂ a făcut preşedintele Siriei la decernarea Premiului Nobel pentru Pace

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat, în glumă, că el ar fi trebuit să primească Premiul Nobel pentru Pace atribuit vineri Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), a relatat luni cotidianul libanez pro-sirian Al-Akhbar, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
14 oct. 2013, 14:17
Cât CINISM: Ce GLUMĂ NESĂRATĂ a făcut preşedintele Siriei la decernarea Premiului Nobel pentru Pace

Prestigiosul premiu pe care l-a primit OIAC (Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice) pentru misiunea sa de neutralizare a arsenalului chimic sirian „ar fi trebuit să îmi revină mie”, a afirmat Assad, citat de cotidian. Publicaţia, care nu precizează când şi în ce context a fost făcută această declaraţie, aminteşte că Assad a pledat în trecut în mai multe rânduri în favoarea unui Orient Mijlociu lipsit de orice formă de arme de distrugere în masă.

Citeşte şi ŞOCANT: Teroriştii care se opun regimului de la Damasc mănâncă inimi de om

După anunţul distincţiei atribute OIAC, mai mulţi militanţi anti-Assad au apreciat deja că această alegere îl recompensează de fapt şi pe preşedintele Assad. „Bashar ar fi trebuit să primească jumătate din premiu datorită cooperării sale fantastice”, a ironizat un internaut pe Facebook, cu trimitere la elogiile internaţionale privind cooperarea regimului de la Damasc cu experţii însărcinaţi cu supervizarea distrugerii arsenalului său chimic, potrivit Agerpres.

Această misiune, aflată acum sub egida comună a OIAC şi ONU, vine ca rezultat al unui acord de ultim minut ce a îndepărtat perspectiva unor operaţiuni militare americane punitive în urma unui atac chimic la 21 august în apropiere de Damasc. Conform Washingtonului, acest atac a fost efectuat de forţele regimului şi s-a soldat cu aproape 1.500 de morţi, printre care sute de copii.