Cât costă benzina şi motorina în România. Preţul carburanţilor la 9 iulie 2022

Vânzările de benzină şi motorină au crescut cu 10% în primele cinci luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, chiar dacă preţurile au crescut.

09 iul. 2022, 10:31
Cât costă benzina şi motorina în România. Preţul carburanţilor la 9 iulie 2022

Benzina standard 95 se vinde sâmbătă, în Bucureşti cu preţuri începând cu 8.56 lei pe litru la o staţie Petrom din zona Cotroceni, conform monitorulpreturilor.ro. Preţul cel mai mare pentru un litru de Benzina standard este la o staţie Lukoil din zona 13 septembrie.

Citeşte şi Preţ carburanţi. Sfaturi pentru a reduce cantitatea de combustibil folosită, în contextul preţurilor uriaşe de la pompă

Motorina standard se vinde sâmbătă în Capitală cu 9,16 lei la mai multe staţii Petrom şi Lukoil din Sectorul 6. Cel mai mare preţ, 9.19 lei, este practicat la Petrom Intercontinental, Socar din Vasile Lascăr şi Lukoil din zona Progresului.

Benzina premium are sâmbătă preţuri cuprinse între 8.75 lei şi 9,24 lei.

Motorina premium se vinde sâmbătă în Bucureşti cu preţuri cuprinse între 9,52 lei, la mai multe staţii Petrom şi Lukoil, şi 9.55 lei.

Citeşte şi: Preţ benzină şi motorină. Surpriza de la pompă, statisticile care dau peste cap toate previziunile

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat că preţul carburanţilor la pompă va fi compensat cu 50 de bani.

„Pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se aplică direct la pompă”, a declarat Ciucă.

Mecanismul va fi aplicat pe o perioadă de trei luni.