Cât costă coşul minim pentru un trai decent, în România. Bogdan Hossu: „Pensia minimă acoperă doar o treime”

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, avertizează că sunt diferenţe uriaşe între costul coşului minim de cumpărături şi banii pe care românii îi încasează lunar.

19 mai 2022, 22:17
Cât costă coşul minim pentru un trai decent, în România. Bogdan Hossu: „Pensia minimă acoperă doar o treime”

Cât costă coşul minim pentru un trai decent, în România. Liderul Cartel Alfa trage un semnal de alarmă şi spune că, deşi România are suficiente produse pentru a acoperi toate nevoile, mulţi dintre români nu şi le pot permite.

Cât costă coşul minim în România. Declaraţiile momentului făcute de liderul Cartel Alfa

Citeşte şi Ce taxe și impozite ar putea introduce Guvernul Nicolae Ciucă. Codul Fiscal 2023

„Din punctul meu de vedere există o criză financiară pentru anumite continente care erau dependente de anumiţi producători de produse alimentare, şi care nu aveau susţinere proprie, cum este o parte din Asia, o parte din Africa. Dar în acelaşi timp, cel puţin pentru România, dacă nu facem ca pe vremea lui Nicolae Ceaşescu când exportam totul, avem suficiente produse pentru a acoperi nevoile interne.

Dacă vom exploata gazele din Marea Neagră, nu înseamnă că dacă vom avea gaz va fi mai ieftin la cumpărare pentru utilizatorii casnici sau pentru servicii economice. Dacă va fi vândut la preţul bursei de la Viena, va fi acelaşi lucru. Şi asta se va întâmpla şi la produsele alimentare. În sensul în care nu că nu le avem, că dacă ne uităm în pieţe şi magazine ele există, dar preţul lor depăşeşte cu mult puterea de cumpărare a cetăţeanului şi capacitatea lui de a se aproviziona în aceeaşi cantitate”, a declarat Bogdan Hossu la DCNEWS.ro

Liderul Cartel Alfa a criticat declaraţia ministrului Agriculturii, conform căruia ar fi bine să nu mergem la cumpărături cu stomacul gol, pentru că vom cumpăra mai multe lucruri de care nu avem nevoie.

„Am văzut că lumea începe să îşi reducă cantitatea de produse pe care le achiziţionează. Iar ideea că asta ar fi bine, sau să mergem după ce am mâncat la piaţă, ca să nu cumpărăm lucruri mai puţin necesare, nu este cea mai fericită comparaţie pentru zilele noastre. În fapt, puterea de cumpărare a cetăţeanului a scăzut cu 30%.

Coşul minim pentru un trai decent în luna martie, conform datelor furnizate de INS, şi încă nu are tot impactul legat de creşteri, pentru că facturile vin cu întârziere, arată că are un cost de 2848 lei net. Asta ar duce la un salariu minim brut de 4600 lei. Faţă de 2550 lei, este evident că diferenţa e substanţială.

Faţă de o pensie minimă de 1000 lei, diferenţa este extraordinar de mare. Asta arată că pensia minimă acoperă puţin peste o treime din cantitatea de bani necesară pentru un trai decent”, a mai declarat Bogdan Hossu.

Citeşte şi Salarii ca-n Occident în România. Cum vrea statul să atragă românii care muncesc în străinătate


loading...
Partenerii noștri