Cât costă drobul de miel făcut de Cătălin Scărlătescu și cum se prepară. Ce ingredient secret folosește să-i dea un gust mai bun

Paștele se apropie cu pași repezi, iar românii au început deja să se pregătească de sărbătoare. Așa cum spune tradiția, drobul de miel e nelipsit de pe masa românilor în ziua sfântă.

30 mart. 2023, 22:28
Cât costă drobul de miel făcut de Cătălin Scărlătescu și cum se prepară. Ce ingredient secret folosește să-i dea un gust mai bun

Și Cătălin Scărlătescu prepară drobul de miel în fiecare an în perioada Paștelui, însă prețul cu care îl vinde nu e chiar pentru toate buzunarele. Celebrul chef a făcut publică și rețeta preparatului pentru bucătăresele interesate să-l prepare de Paște.

Cătălin Scărlătescu are pe site-ul său trecute mai multe preparate, printre care și drobul de miel pentru masa de Paște. Cei care vor să-l achiziționeze ar trebui să scoată din buzunar aproape 150 de lei. Un drob de 1,1 kilograme costă 147 de lei. În descrierea produsului este specificat faptul că ingredientele folosite sunt proaspete, iar rețeta este una tradițională.

Cum se prepară drobul de miel făcut de Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu are în lista sa de ingrediente o cantitate mare de mărar și pătrunjel. Acesta e secretul rețetei lui Scărlătescu care face preparatul să fie extrem de gustos. Nici ouăle nu lipsesc din această rețetă.

Citește și Cum îl cheamă, de fapt, pe Cătălin Scărlătescu de la America Express. Prenumele de care nu știu mulți

Ingrediente

  • organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
  • 250 de grame de carne de miel
  • 400 de grame de ceapă și usturoi verde
  • 400 grame de mărar și pătrunjel
  • opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
  • ulei
  • prapur
  • sare și piper.

Modul de preparare

Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie, în ulei de floarea-soarelui, cu sare și piper. Apoi, se dau deoparte și se lasă la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi mici, restul se toacă la mașină. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care au fost călite organele. Se lasă până se evaporă toată apa din tigaie.

Citește și Cătălin Scărlătescu s-a sărutat cu o columbiancă în „America Express”! Momentul a fost imortalizat. Ca reacționat Doina Teodoru

Mărarul și pătrunjelul se toacă „aproape fin”. Se amestecă bine toate ingredientele. Se cântărește compoziția și se adaugă ouăle bătute omletă. Se asezonează cu sare și piper. Se învelește compoziția în prapur și se dă la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece, cu muștar alături.