Cât costă mâncarea unui pacient cu coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Manager: „Facem eforturi”

Un bolnav de coronavirus internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi are alocaţi între 10 lei şi 16 lei pe zi, pentru cele trei mese. Managerul unităţii medicale spune că se fac eforturi pentru a se asigura hrana necesară unui adult. 

RomaniaTV.net
05 apr. 2020, 16:31
Cât costă mâncarea unui pacient cu coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Manager: „Facem eforturi”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat, duminică, presei că, pentru toate cele trei mese, se alocă pentru un pacient între 10 şi 16 lei.

Potrivit medicilor, de suma maximă, adică 16 lei, beneficiază doar pacienţii „cu necesităţi deosebite din punctul de vedere al dietei”.

„La Spitalul de Boli Infecţioase am găsit cu greu o firmă de catering, întrucât bucătăria spitalului este în proces de renovare de câteva luni. Ne folosim de firma de catering şi supraveghem calitatea mâncării. Medicul de gardă o verifică în fiecare zi, până acum nu au fost probleme”, a spus managerul spitalului ieşean, Carmen Dorobăţ, potrivit news.ro.

Întrebată cum este posibil ca statul român să aloce o sumă atât de mică pentru masa bolnavilor, Carmen Dorobăţ a răspuns: „Sigur că ne dăm seama că trebuie să hrănim cu 10 lei, dimineaţa, la prânz şi seara, şi facem eforturi pentru a asigura tot ce înseamnă hrana zilnică pentru un adult”.

Citeşte şi Video VIRAL cu supereroii de la Victor Babeş: „Staţi acasă pentru noi!”