Cât costă o blană de urs. Prețul uriaș cu care un băcăuan și-a scos trofeul la vânzare

Cât a ajuns să coste o blană de urs pe OLX. Un bărbat din Bacău își vinde trofeul pentru o sumă colosală.

18 mart. 2024, 19:35
Cât costă o blană de urs. Prețul uriaș cu care un băcăuan și-a scos trofeul la vânzare
Cât costă o blană de urs în 2024

Cât costă o blană de urs pe OLX. Un băcăuan și-a scos trofeul la vânzare pentru o sumă enormă. Anunțul a fost vizualizat de mai multe persoane care par interestae să afle mai multe amănunte despre ea. Blana are o lungime de aproximativ 190 cm, de la picior până la ureche.

Bărbatul care a scos la vânzare blana deurs susține că pielea animalului a fost tăbăcită. De asemenea, spune el, se află într-o stare foarte bună și poate fi păstrată așa cum este sau poate fi transformată într-o haină.

Citește și: Cartelul ciobanilor scumpeşte carnea de miel. Cum s-au coalizat oierii pe grupurile de Facebook pentru a ţine preţurile sus

Băcăuanul cere o sumă enormă pe blană – 4.500 de lei și oferă celor interesați și alte avantaje importante, cum ar fi verificarea coletului.

„Trofeu de urs impecabil. Tăbăcită, tratată, arată impecabil, fără rupturi sau deteriorări. Dimensiuni 190 cm înălțime picior ureche. Lățime brâu 90 cm. Preț 4.500 lei trimit și prin curier cu verificare. Blana este ușoară, moale și flexibilă”, scrie în anunțul bărbatului din Bacău.

Trofe de urs mai scump:

Acesta nu e singurul anunț de acest fel de pe  platforma de vânzări, unde se găsesc și alte blănuri naturale de urs. Prețurile ajung și până la 5.000 de lei. Românii mai pot achiziționa și un trofeu de 500 de puncte, medaliat cu aur. Blana de urs este deținută de un bucureștean, are o lungime de 2,2 metri și un preț de 19.876 lei, negociabil, pe OLX.

Citește și: De necrezut! Cu cât a ajuns să se vândă bancnota de 20 de lei cu Ecaterina Teodoroiu. Prețul e colosal

Sărbătoarea românească care omagiază urșii

Ursul este sărbătorit în fiecare an în România, pe 1 august. Sărbătoare poartă numele de Macaveiul Ursului sau Ziua Ursului și face parte din folclorul românesc de foarte mult timp. Specialiștii spun că e vorba de o sărbătoare ancestrală cu o semnificație complexă.

Aceasta aduce în prim-plan legătura dintre om și natură, precum și evoluția ciclică a vieții. Cultul ursului este răspândit în multe culturi indo-europene, în România fiind un animal considerat sacru și asociat cu zeitățile naturii și fertilității.

Tradiția spune că omagierea ursului aduce binecuvântarea recoltelor și comunității. Ursul este privit ca un intermediar între lumea oamenilor și care a zeilor, În plus, are puterea de a asigura prosperitatea și bunăstarea pentru locuitori.