Cât costă o noapte de cazare în destinația din Italia cea mai căutată de români. Prețurile nu sunt accesibile oricui

În doar câteva zile intrăm în luna septembrie, însă vacanțele oamenilor sunt departe de a se încheia prea curând. Încă e vreme frumoasă, călduroasă, care ne permite să plecăm în tot felul de excursii.

29 aug. 2022, 23:52
Cât costă o noapte de cazare în destinația din Italia cea mai căutată de români. Prețurile nu sunt accesibile oricui

În acest an, foarte mulți români au ales să plece în vacanță în Italia. Fie că au ales Roma, Veneția, Milano, Florența, Napoli sau chiar Coasta Amalfitană, s-au întors acasă cu o mulțime de fotografii superbe, experiențe de împărtășit cu prietenii și, desigur, cu mai puțini bani în buzunar.

Citește și Vacanţele pe iahturi, tot mai solicitate de români. Cât costă o asemenea extravaganţă

O vacanță în Italia nu e chiar așa ieftină precum să așteaptă unii. Ca în multe alte destinații turistice, și acolo prețurile au crescut considerabil. Spre exemplu, pe Coasta Amalfitană, una dintre destinațiile adorate de turiștii din toată lumea, prețurile pentru cazare și mâncare sunt uriașe.

Cât costă cazarea pe o noapte pe Coasta Amalfitană

Prețurile pe Coasta Amalfitană nu sunt accesibile oricui. În momentul de față, în Sorrento, cazările pornesc de la 700 de lei pe noapte și pot ajunge până la aproape 4.000 de lei pe noapte.

În Positano e și mai scump. Pentru o noapte, doi adulți, ar trebui să scoateți din buzunar, cel mai puțin 1.300 de lei. Cel mai mult ați putea plăti 9.500 de lei pe noapte. Pentru un city break de trei zile în Positano ar trebui să scoateți din buzunar, la un hotel de 4 stele, aproximativ 9.000 de lei.

În Amalfi găsiți cazări pornind de la aproape 800 de lei pe noapte. Cea mai scumpă cazare e la un hotel de cinci stele, aproape de plajă, unde costă 4.000 de lei pe noapte.

Bilete de avion și transport

Pentru a ajunge pe Coasta Amalfitană cel mai simplu ar fi să optezi pentru un zbor către Napoli, iar de acolo se ajunge foarte ușor, cu trenul și apoi pe apă sau cu mașina, într-una dintre destinațiile de pe coastă. Biletele de avion sunt mai accesibile. Spre exemplu, în perioada 5-9 august, un bilet de avion pentru o persoană, către Napoli, costă aproximativ 180 de euro. Sigur, prețurile diferă în funcție de perioada aleasă.

Odată ce ați ajuns în Napoli, puteți lua trenul către Sorrento. Biletul pentru o persoană costă în jur de șase euro. Din Sorrento puteți ajunge spre Positano sau Amalfi cu autobuzul, plătind între 2 și 12 euro, sau puteți opta pentru varianta puțin mai scumpă, cu feribotul, plătind între 8 și 21 euro.

Citește și ZILE LIBERE 2023. Câte zile libere sunt de Revelion, de Paşte şi Crăciun. Vestea bună vine de la minivacanţe