Cât costă o porţie de papanaşi cu foiţă de aur în Braşov. Cum au reacţionat localnicii şi turiştii

Prețurile papanașilor în Brașov sunt stabilite în funcție de restaurant și de opțiunile incluse. Această delicatesă tradițională românească, servită cu dulceață și smântână, este apreciată de locuitorii și turiștii care vizitează România.

15 apr. 2024, 12:17
Cât costă o porţie de papanaşi cu foiţă de aur în Braşov. Cum au reacţionat localnicii şi turiştii
Cât costă o porţie de papanaşi cu foiţă de aur în Braşov. Cum au reacţionat localnicii şi turiştii

Există restaurante care oferă papanași la prețuri accesibile, începând de la 26 de lei pentru o porție, pentru cei care doresc să se bucure de această delicatesă fără a cheltui prea mult. Pe de altă parte, există și restaurante care propun variante mai elaborate, cu prețuri mai ridicate, ajungând până la 59 de lei pentru o porție de papanași. Aceste variante pot include ingrediente mai fine sau prezentări mai sofisticate, cum ar fi foița de aur, oferind astfel o experiență mai luxoasă.

Citeşte şi: Rețetă frigănele cu mere. Desertul delicios al copilăriei făcut de bunica Marienka din Ucraina. Iată cât de ușor se prepară

Opiniile sunt împărțite în ceea ce privește prețurile. Unii oameni apreciază diversitatea opțiunilor și consideră că prețurile accesibile oferă oportunitatea de a savura un desert delicios fără a cheltui prea mult.  „Dacă ar fi să aleg dintre cele trei variante… l-aș alege clar pe cel la 26 de lei. E un simplu papanaș. Papanașul ar trebui să fie cu dulceață, smântână, eu așa știu, nu cu foiță de aur”, a spus un locuitor al orașului Brașov.

Citeşte şi: Friptură de miel la cuptor. Secretul gospodinelor iscusite pentru un preparat aromat și fraged. De ce să nu tai carnea imediat ce ai scos-o de la cuptor

Pe de altă parte, alții sunt dezamăgiți de prețurile ridicate, considerând că papanașul ar trebui să rămână o delicatesă accesibilă tuturor, fără adaosuri extravagante sau prețuri exagerate. „Papanaș cu foiță de aur! Cu 60 de lei fac acasă 20 de papanași! Nu știu, n-am încercat, dar cred că cel simplu e mult mai gustos”, a spus ujn turist revoltat de prețul papanașilor, pentru Kanal D.

În final, alegerea depinde de preferințele și bugetul fiecăruia, însă ceea ce contează cu adevărat este calitatea și plăcerea gustativă oferite de această delicioasă specialitate culinară.