Rețetă frigănele cu mere. Desertul delicios al copilăriei făcut de bunica Marienka din Ucraina. Iată cât de ușor se prepară

Frigănelele cu mere sunt o amintire foarte frumoasă pentru mulți dintre noi. Bunica Marienka obișnuia obișnuia să facă acest desert delicios și, dacă îți vine să crezi, nu folosea drojdie.

14 apr. 2024, 11:49
Rețetă frigănele cu mere. Desertul delicios al copilăriei făcut de bunica Marienka din Ucraina. Iată cât de ușor se prepară

Rețetă frigănele cu mere. Sunt delicioase și le amintește multora de copilărie. Rețeta e foarte simplă, se prepară rapid, în doar câteva minute.

Citește și Cum obții o supă de pui delicioasă. Ingredientele care schimbă tot gustul

Rețetă frigănele cu mere. Ingrediente:

  • 2 căni pline de făină semi-grunjoasă,
  • 1 mar mare,
  • 2 căni de lapte, de preferință lapte plin de grăsime,
  • 1 lingurita de praf de copt,
  • 2-3 linguri de zahar pudra,
  • lingură plată de zahăr vanilat,
  • un praf de scortisoara
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare:

  1. Curățați și rade merele. Transferați într-un bol și stropiți cu zahăr vanilat. Apoi amestecați și lăsați deoparte.
  2. Se amestecă făina cu praful de copt și se lasă deoparte. Rupeți ouăle, bateți albușurile până la o spumă tare. Se amestecă gălbenușurile cu laptele. Adaugam treptat faina si amestecam la viteza mica pana se formeaza un aluat omogen.
  3. Adăugați merele ras și albușurile. Amestecați bine, dar aveți grijă să nu deteriorați structura spumei.
  4. Se încălzește grăsimea într-o tigaie. Folosiți o lingură adâncă pentru a pune o parte din aluat pe pâine și prăjiți-le la foc mic până devin aurii pe ambele părți.
  5. Servește fritlele imediat calde stropite cu zahăr pudră sau răcite cu dulceața ta preferată. Există multe opțiuni și fiecare dintre ele este excelentă. O astfel de gustare sau micul dejun gustoasă vă va îmbunătăți cu siguranță starea de spirit.

Citește și Ingredientul secret care îți va face cozonacul pufos și gustos! Cu siguranță nu ți-ai fi imaginat că este potrivit pentru rețeta asta