Cât costă repatrierea din Israel. Prețul unui bilet de avion a explodat, în timp ce multe companii aeriene și-au suspendat zborurile

Românii care încearcă să scape de coșmarul din Israel trebuie să scoată din buzunare o sumă consistentă. Repatrierea din țara atacată de extremiștii Hamas este foarte scumpă, în timp ce mai multe companii aeriene internaționale și-au suspendat zborurile „până la noi ordine”

09 oct. 2023, 18:49
Cât costă repatrierea din Israel. Prețul unui bilet de avion a explodat, în timp ce multe companii aeriene și-au suspendat zborurile
Cât costă repatrierea din Israel. Prețul unui bilet de avion a explodat, în timp ce multe companii aeriene și-au suspendat zborurile

Repatrierea din Israel îi costă pe români mai mult decât s-ar fi așteptat. Mai mulți transportatori aerieni internaționali au suspendat sau au redus zborurile spre sau dinspre Tel Aviv, astfel că nu sunt foarte multe variante pentru conaționali. Atacul surpriză al Hamas asupra Israelului a dus la perturbări grave ale transportului aerian, companiile declarând că așteaptă îmbunătățirea condițiilor de siguranță.

Citește și: Profeție teribilă a lui Nostradamus. Prezicătorul „a văzut” războiul din Israel: „Al Treilea Război Mondial va începe din cetatea lui Dumnezeu”

Repatrierea din Israel, efort financiar pentru românii disperați

Ryanair anunță că anulează zborurile către și de pe Aeroportul Tel Aviv începând de astăzi, luni, 9 octombrie, până miercuri, 11 octombrie, din cauza unor restricții operaționale.

„Ryanair își cere scuze pentru aceste anulări inevitabile și îi sfătuim pe toți pasagerii care urmează să călătorească spre/de la Tel Aviv între luni 9 și miercuri 11 octombrie să verifice aplicația Ryanair pentru cele mai recente actualizări ale situației zborurilor”, potrivit unui comunicat al companiei.

Și alte companii au anunțat suspendarea zborurilor, după ce Hamas a lansat un atac surpriză de amploare împotriva Israelului. Este vorba despre American Airlines, Air France, Lufthansa, Emirates, şi Aegan Airlines. Air France spune că a oprit zborurile spre Tel Aviv „până la noi ordine”.

În aceste condiții, fiecare român care vrea să revină în țarătrebuie să plătească 350 de euro către Tarom pentru un bilet de avion, compania aeriană fiind printre puținele care încă execută astfel de zboruri. Aproape 1.000 de români au reușit, până acum, să se întoarcă în România, însă mai urmează și alte transporturi în perioada următoare, unele chiar prin companii private.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe îi îndeamnă pe români să nu călătorească în Israel pentru că riscul este foarte mare. Toate pelerinajele în Ţara Sfântă programate în următoarea perioadă vor fi suspendate şi amânate până la restabilirea condiţiilor depline de siguranţă pe teritoriul statului Israel, a transmis luni şi Patriarhia Română.

Printre cele peste 800 de victime care au murit în Israel se numără și un român cu dublă cetățenie. Este vorba despre un soldat care activa în Forțele Armate ale Israelului.

Citește și: Numărul victimelor războiului din Israel este în creștere. Aproape 1.000 de persoane au fost ucise în bombardamentele violente ale Hamas