Cât costă să-ţi faci o fotografie cu Moş Crăciun în marile târguri ale României

Marile oraşe s-au îmbrăcat de sărbătoare. Târguri de Crăciun au fost deschise în Bucureşti şi marile oraşe ale României.

08 dec. 2022, 08:45
Cât costă să-ţi faci o fotografie cu Moş Crăciun în marile târguri ale României

Târgurile de Crăciun sunt deschise zilele acestea în Bucureşti şi marile oraşe. În pieţe miroase a vin fiert, a scorţişoară şi a portocale. De asemenea, mâncărurile tradiţionale de Crăciun îi îmbie pe vizitatori. Iar preţurile sunt pe măsură.

Târgul de Crăciun din Bucureşti merită, cu siguranţă, vizitat, deşi nu poate concura cu cel din Budapesta sau cu cel din Viena. Nici la atracţiile oferite şi nici măcar la preţuri, asta pentru că preţurile pe care le cer comercianţii români care-şi expun marfa la târg sunt mult peste cele din capitalele europene. Cu toate astea, puţini sunt cei care ajung la Târgul de Crăciun din Bucureşti şi nu-şi cumpără nimic de mâncare. Căci, nu-i aşa, mâncarea consumată la târgurile de sărbători nu va putea concura niciodată cu eca de acasă.

16 lei costă o porţie de pastramă de oaie, 14 lei pomana porcului, 10 lei un pahar de vin şi doi lei o mini gogoasă. Vizitatorii care vor să consume un pahar de vin la Târgul de Crăciun din Bucureşti trebuie să plătească înainte 10 lei. O sticlă de apă se vinde cu 6 lei. Dacă vreţi ceva dulce, găsiţi la târg prăjituri de tot felul, gogoși umplute cu gem, cu branză dulce sau sărată sau plăcinte cu preţuri cuprinse între 9 și 15 lei.

La Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei, o familie trebuie să scoată din buzunar circa 100 lei pentru mâncare şi băutură.

Nici la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei, „West Side Christmas Market”, realizat de organizatorul Untold și Neversea, în colaborare cu Primăria Sectorului 6, preţurile nu sunt mai mici. Intrarea este liberă, însă prețurile la produsele culinare nu sunt deloc pentru toate buzunarele, mai ales pentru familiile cu copii care ar trebui să facă eforturi uriașe să le satisfacă toate dorințele celor mici. Un pahar de vin fiert costă 10 lei în acest an, țuica fiartă e tot 10 lei, apa plată sau minerală e 8 lei, un suc 10 lei, la fel și un ceai cald, ciocolată caldă, bere.

Mâncarea e multă și diversificată, însă la prețuri de restaurant. Spre exemplu, chicken box (5 crispy strips, 5 aripioare picante, chips, sos) costă 55 de lei, un meniu de aripioare picante cu chips și sos – 35 de lei, meniu crispy strips (4 crispy, chips, sos) – 35 de lei. La târg găsiți și mici (8 lei bucata), porumb fiert (10 lei), burgeri, midii, șorici de porc (15 lei), pâine bătută cu cartofi și untură de mămăligă (10 lei), pomana porcului (25 lei), sandwich cu cârnăciori (25 de lei), mămăligă (10 lei), murături asortate (12 lei), pastramă de oaie (45 de lei), sărmăluțe cu mămăligă (30 de lei).

Citeşte şi: Prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj l-au lăsat cu gura căscată pe un afacerist din București. Câti bani a scos din buzunar pentru un langoș cu brânză

La Târgul de Crăciun de la Craiova meniul de mâncare variază între 25 şi 80 de lei, preţul pentru turta dulce este între 10 şi 50 de lei, un pahar de vin fiert 10 lei, potrivit Antena 3.

Recent, s-a deschis şi târgul de Crăciun din Timişoara. In centrul orasului s-au aprins ghirlandele de luminite, bradul si roata panoramica, caruselul, iar casutele, rosii de asta data, si-au deschis tejghelele oferind timisorenilor bunatati de tot felul, ornamente de Craciun si cadouri. Un pahar de vin fiert 10-15 lei, o porţie de gulaş 30 de lei, şi aici o familie ajunge să cheltuie cel puţin 300 de lei.

Pentru o fotografie cu Moş Crăciun vizitatorii de la târgul din Timişoara trebuie să plătească 25 de lei.