Cât costă un borcan de murături la târgurile tradiționale de toamnă. Românii scot sume importante din portofel pentru a se pregăti de iarnă

Care e prețul unui borcan de murături la târgurile tradiționale de toamnă. Suma nu e deloc mică, iar produsele sunt la mare căutare.

06 oct. 2023, 19:46
Cât costă un borcan de murături la târgurile tradiționale de toamnă. Românii scot sume importante din portofel pentru a se pregăti de iarnă
Cât costă un borcan de murături în târgurile tradiționale de toamnă

Prețul pentru un borcan de murături, la târgurile tradiționale de toamnă, este unul destul de piperat. Românii se pregătesc pentru sezonul rece, iar legumele puse la murat nu au cum să lipsească din cămară.

În această perioadă, gospodinele pregătesc borcanele cu murături pentru iarnă. Pentru cei care nu au suficient timp, există opțiunea de a le achiziționa gata preparate în cadrul târgurilor tradiționale de toamnă.

Citește și: Secretul conservelor ca la carte! Trucul minune pe care bunica Frosina îl folosește pentru cele mai corcante murături

Când vine vorba de legumele de pus la murat, gogonelele și castraveții sunt la mare căutare în piețe. Gospodinele pun la murat chiar și pepene, care este delicios sub orice formă.

Pentru că sunt cei mai căutați pentru pus la murat, castraveții se pot găsi la târguri la prețuri bune, chiar mai mici decât anul trecut. Clienții îi pot achiziționa chiat și cu 2-3 lei/kilogram. Anul trecut, kilogramul costa 7 lei.

„Am luat nişte harbuzi (pepeni), vreau să iau şi nişte gogonele, castraveţi. Ce să facem, ne pregătim de iarnă”, a spus un bărbat prezent la piață, potrivit Observator News.

Chiar dacă prețurile sunt accesibile în piețe, lucrurile se schimbă atunci când vine vorba de târgurile de toamnă. Produsele sunt mai scumpe, dar există și o explicație pentru asta.

Citește și: Reţetă de murături 100% naturală din „patria sării”. Cum arată conservele în saramură de izvor ale Doamnei Găbiţa

„Preţurile sunt raportate la munca pe care o depunem, noi cel puţin aşa le practicăm şi le spunem tuturor că sunt preţuri de muncă”, a spus un producător pentru sursa citată.

Unii producători oferă și sfaturi despre cum să pună corect murăturile.

„Începem cu 2-3 frunze de ţelină. Câteva bucăţele de morcovi, câteva bucăţele de ţelină şi neapărat usturoiul şi hreanul”, a explicat unul dintre aceștia.

Un borcan de 5 kilograme cu legume murate, adică un mix, costă 50 de lei. Gogoșarii murați costă 75 de lei, prețurile fiind la fel ca în 2022.