Cât costă un kilogram de cireşe. Se vând şi la bucată: 1 leu cireaşa

Cât costă un kilogram de cireşe. Primele cireşe de mai au apărut, iar preţul este unul pe măsură şi deloc imprevizibil. În Suceava, de exemplu, comercianţii vând şi la bucată: 1 leu cireaşa. asta pentru pofticioşii care nu îşi permit să cumpere mai mult.

18 mai 2021, 19:48
Cât costă un kilogram de cireşe. Se vând şi la bucată: 1 leu cireaşa

Cât costă un kilogram de cireşe. În zona Moldovei, un kilogram de cireşe costă 50 de lei. ”Se vând, chiar și cu kilogramul, dar sunt oameni care iau de 5 lei sau de 10 lei. Pe scurt, sunt clienți”, au spus vânzătorii din piaţă, potrivit Monitorul de Suceava.

Cât costă un kilogram de cireşe

Comercianţii vin şi cu o „ofertă” pentru cei pofticioşi, dar care nu îşi permit să îşi cumpere un kilogram sau mai multe: cireşe la bucată. Mai exact, cine vrea să îşi cumpere o singură cireaşă trebuie să plătească un leu.

Tot ei afirmă cu preţul cireşelor, care sunt aduse din Grecia, este, de fapt, în scădere, pentru că în urmă cu puţin timp erau 80 de lei.

Cireşele nu sunt singurele fructe la un preţ ridicat din Suceava. Roşiile se vând cu 12 lei/kg, pepenele galben la acelaşi preţ, iar caisele la 10 lei/kg.

Citeşte şi: Atenţie! Cireşe toxice pe piaţa din România. Pot afecta grav ficatul şi rinichii. Cum le recunoşti

De ce să mănânci cireşe

Probabil că puţini sunt cei care ar putea spune că nu le plac cireşele. Sunt delicioase, săţioase şi, în plus, bogate în principii nutritive. Aşa că nu lăsa să le treacă sezonul fără să profiţi de beneficiile pe care aceste fructe le aduc sănătăţii şi frumuseţii.

Cireşele sunt bogate în vitaminele A și C şi în acizi graşi omega-3 și omega-6. Puțin mai calorice decât alte fructe, acestea oferă o mulţime de beneficii semnificative pentru sănătate. Iată, mai jos, şapte motive pentru care ar trebui să consumi cireşe ori de câte ori ai ocazia.

Cireșele ajută la scăderea nivelului de trigliceride și colesterol, doi factori care cresc riscul apariţiei bolilor de inimă. Consumul de suc de cireșe contribuie, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale crescute, potrivit unui studiu publicat în The American Journal of nutrition. Oamenii de ştiinţă au arătat că antocianinele din aceste cireșe, care sunt antioxidanți puternici, ajută la scăderea tensiunii arteriale cu aproximativ 7%.