Cât costă un kilogram de șorici în 2022. Românii se vor gândi de două ori înainte sa cumpere

Cât costă un kilogram de șorici în 2022. Acest aliment este de nelipsit de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Pentru că este la mare căutare și în acest an, comercianții au crescut semnificativ prețurile.

13 dec. 2022, 16:42
Cât costă un kilogram de șorici în 2022. Românii se vor gândi de două ori înainte sa cumpere
Cât costă un kilogram de șorici în 2022

Cât costă un kilogram de șorici în 2022. Dacă în trecut, șoricii se găseau peste tot, acum nu oricine își permite să își cumpere. Cu cât cantitatea a devenit tot mai puțină, prețurile au devenit din ce în ce mai mari, iar acum se vând la prețul unor adevărate delicatese.

Citește și: Petre Daea, anunţ de ultimă oră despre jambonul de Crăciun. Ce trebuie să ştie românii care se gândesc la şorici şi „pomana porcului”

Cât costă un kilogram de șorici în 2022

Un kilogram de șorici se vinde cu aproximativ 90 de lei. Suma este echivalentul a trei kilograme de cotlet de porc sau de mușchi, cu care poți să gătești mai multe preparate. Însă, comercianții vin cu o explicație clară, din punctul lor de vedere, pentru explozia prețurilor.

Un porc are 50 de kilograme, o carcasă. Vă dați seama, pe ea vine 1,2 kilograme, maximum 1,5 kilograme de șorici. Noi trebuie să vindem 50 de kilograme de carne ca să obținem atâta șorici. Un kilogram și ceva”, a declarat Ionuț Anghel, proprietarul unei carmangerii, potrivit stirileprotv.ro.

Chiar dacă știm cu toții că inflația a creat situații neplăcute din punct de vedere financiar și oamenii plătesc mai mulți bani pentru orice cumpără de la magazine, unii români sunt mulțumiți de prețuri.

Cât am cumpărat? De vreo 70 de lei. Chiar este OK, în comparație cu supermarketurile unde nu e calitate. Dacă n-ar fi pielea, n-ar sta oasele”, a declarat un client.