Cât costă un meniu cu şniţel şi cartofi prăjiţi în Mamaia. Mulţi români preferă litoralul din alte ţări

Cât costă un meniu cu şniţel şi cartofi prăjiţi în Mamaia. Unul dintre motivele pentru care mulţi români preferă litoralul din alte ţări este pentru că la noi preţurile sunt destul de piperate.

18 iul. 2022, 08:28
Cât costă un meniu cu şniţel şi cartofi prăjiţi în Mamaia. Mulţi români preferă litoralul din alte ţări

Cât costă un meniu cu şniţel şi cartofi prăjiţi în Mamaia. Odată cu creşterea inflaţiei şi zona HoReCa a avut de suferit, astfel că proprietarii de restaurante au fost nevoiţi să crească preţurile. Stațiunea Mamaia rămâne și în acest an printre cele mai scumpe de pe litoral, atât la prețul unei nopți de cazare, dar și la suma achitată pentru a lua masa la un restaurant.

Cât costă un meniu cu şniţel şi cartofi prăjiţi în Mamaia

La un cunoscut restaurant din zona „Butoaie”, un șnițel vienez costă 89 de lei, iar porție de cartofi pai ajunge la 14 lei. În total, ar trebui să achitați la final 101 lei, potrivit Gândul.ro.

Dacă o persoană vrea să mănânce o ciorbă la prânz, atunci trebuie să știe că la „împinge tava” aceasta costă nici mai mult, nici mai puțin de 20 de lei.

Cred că românii trebuie informați că există și terase unde o bere costă 6 lei, un suc 5 lei și o pizza costă 28 de lei. Pe scurt, sunt prețuri decente pe care oricine le poate plăti. Dacă facem reclamă numai la ce e scump, e logic că românii pleacă în Grecia în vacanță.”, a declarat un patron de terasă din Mamaia.

Înainte de pandemie aveam prețurile cu 2-3 lei mai mici. Atunci era plin de lume, acum dacă am două mese pe terasă e bine. Sunt zile în care angajații stau degeaba și nu au ce face pentru că nu vine nimeni”, a spus un alt proprietar de terasă din Mamaia.

Citeşte şi: Prețuri cu 20% mai mici pe această stațiune de pe litoralul românesc. Turiștii merg în număr mare acolo, au renunțat la Mamaia

Cât costă să închiriezi un șezlong o zi în Mamaia

Deținătorii plajelor de pe litoralul românesc fac bani frumoși zilnic dorința turiștilor de a petrece o zi la plajă. Cei mai mulți dintre ei se plâng că sunt exagerate și că nu pot face față. Desigur, prețurile diferă de la o stațiune la alta.

Pe multe plaje private nu este permis să îți întinzi cearceaful, așa că, vrei, nu vrei, cam ești nevoit să iei șezlong. Cheltuiala care vine odată cu închirierea unui șezlong sau baldachin pe litoral variază între 20 și 200 de lei, în funcție de stațiune.

Cele mai mari prețuri sunt în Mamaia. Rămâne și în acest an cea mai scumpă stațiune de pe litoral. Prețul mediu pentru un șezlong este de 50 de lei pe zi. Un baldachin poate ajunge să coste chiar și 200 de lei pe zi. În Constanţa, un şezlong la Plaja Modern costă 20-25 de lei, în timp ce în Năvodari, se găsesc şezlonguri şi la 15 lei pe zi.