Cât costă un prânz pe Transfăgărăşan. Surpriza avută de un turist: „Să mai mâncați în România!”

Cât costă un prânz pe Transfăgărăşan. În ultima vreme, avem parte de tot mai multe scumpiri, indiferent că este vorba de carburanţi, alimente sau locuinţe. Românii se plâng tot mai mult de aceste creşteri ale preţurilor, iar serviciile nu deloc în raport cu acestea.

26 iul. 2022, 18:08
Cât costă un prânz pe Transfăgărăşan. Surpriza avută de un turist: „Să mai mâncați în România!”

Cât costă un prânz pe Transfăgărăşan. Un turist care a vizitat Transfăgărășanul a avut parte de o surpriză de proporții atunci când a venit nota de plată. Acesta a făcut un popas şi a mâncat la un restaurant din zona Bâlea Lac un meniu cât de poate de simplu şi românesc, însă a costat destul de mult.

Citeşte şi: Cât costă un meniu cu şniţel şi cartofi prăjiţi în Mamaia. Mulţi români preferă litoralul din alte ţări

Cât costă un prânz pe Transfăgărăşan

Turistul și-a comandat o apă plată la jumătate de litru, care a costat 10 lei, o chilă – 3 lei, un suc Prigat – 12 lei, un sos de usturoi – de 5 lei, două porții de cartofi prăjiți, la prețul de 30 de lei (15 lei/porție) și patru mici, o bucată de 70 de grame costând 7 lei. Astfel, nota de plată pentru prânzul bărbatului a ajuns la 88 de lei.

Bărbatul a ținut să împărtăşească totul cu prietenii virtuali de pe TikTok. „Uitați și voi cât costă o apă și o porție de cartofi pe Transfăgărășan! Să mai mâncați în România!” – a spus bărbatul.

Acesta a mai precizat că mâncarea nici măcar nu a fost bună, deoarece coartofii nu erau naturali, ci congelați și foarte tari: „Congelați. Foarte tari, am mâncat puțin, dacă ajungi în vârf mai bine îți iei pachet decât să mănânci acolo!„.

Cât costă să închiriezi un șezlong o zi în Mamaia

Deținătorii plajelor de pe litoralul românesc fac bani frumoși zilnic dorința turiștilor de a petrece o zi la plajă. Cei mai mulți dintre ei se plâng că sunt exagerate și că nu pot face față. Desigur, prețurile diferă de la o stațiune la alta.

Pe multe plaje private nu este permis să îți întinzi cearceaful, așa că, vrei, nu vrei, cam ești nevoit să iei șezlong. Cheltuiala care vine odată cu închirierea unui șezlong sau baldachin pe litoral variază între 20 și 200 de lei, în funcție de stațiune.

Cele mai mari prețuri sunt în Mamaia. Rămâne și în acest an cea mai scumpă stațiune de pe litoral. Prețul mediu pentru un șezlong este de 50 de lei pe zi. Un baldachin poate ajunge să coste chiar și 200 de lei pe zi. În Constanţa, un şezlong la Plaja Modern costă 20-25 de lei, în timp ce în Năvodari, se găsesc şezlonguri şi la 15 lei pe zi.

@ionutpirjol♬ sunet original – 🤼‍♂️I O N U ȚP Î R J O L🤼‍♂️