Cât costă vila ANL în care locuieşte Robert Turcescu. Jurnalistul i-a cerut scuze Nadiei Comăneci după ce a numit-o cerșetoare

Deşi are o avere frumoasă, Robert Turcescu locuieşte într-o casă ANL de 135mp. Jurnalistul a explicat la emisiunea lui Denise Rifai cum a ajuns să locuiască în acea casă.

02 mai 2022, 17:41
Cât costă vila ANL în care locuieşte Robert Turcescu. Jurnalistul i-a cerut scuze Nadiei Comăneci după ce a numit-o cerșetoare
Robert Turcescu

Cât costă vila ANL în care locuieşte Robert Turcescu. Cunoscutul jurnalist este milionar în euro, însă locuieşte de câţiva ani într-o casă ANL.

Potrivit declaraţiei de avere din 2020, jurnalistul deţinea 14 conturi bancare în valoare de 200,000 de euro, 8 fonduri de investiții cu plasamente de 1,3 milioane de euro, plasamente de 200,000 de dolari, acțiuni în 9 societăți comerciale, dar și 8 terenuri, 3 apartamente și 2 case. Cu toate acestea, Turcescu locuieşte într-o casă ANL, în nordul Capitalei.

„La vremea respectivă nici nu se punea problema în felul acesta, a milionarului Turcescu. Apropo de conturi, nu conturile sunt importante, ci sumele din ele, conturi își poate deschide oricine. Am făcut o cerere la vremea respectivă. Divorțasem și voiam să locuiesc în zona de nord a Capitalei unde rămăseseră fosta mea soție și fata mea, la acea vreme având 5 ani.

Se construia acest cartier din zona de nord a Capitalei, cartier ANL. Am explicat situația mea locativă, la momentul acela nu aveam un apartament. Se modificase lege, era o perioadă în care puteai să aplici pentru o locuință ANL, nu era bătaia atât de mare pe locuințele ANL pe cât și-ar închipui unii în momentul de față.

Casa în care locuiesc nu este o casă foarte mare, are 135 m², cu tot cu anexele respective. Terenul nu vă închipuiți că este cine știe ce curte, e o curte de 20 m² în spatele locuinței. Casa a costat în jur de 80.000 de euro. Ăsta e prețul pe care l-am achitat. Nu spun că era un preț mic, dar nici mare pentru momentul respectiv.

Am făcut un credit ipotecar, așa prevedea legea, l-am achitat, sunt proprietarul acestei locuințe, locuiesc și astăzi în ea. Cartierul este în regulă, dar nu e un lucru de care să îmi fie rușine, că am aplicat pentru o locuință ANL la acel moment. E un cartier cu oamenii care au diferite poziții, procurori, judecători, e un cartier cu lume bună, inclusiv ziariști”, a declarat Turcescu la emisiunea lui Denise Rifai, potrivit kanald.ro.

Citeşte şi Robert Turcescu este în doliu. Mama lui s-a stins din viaţă: „Rămas bun, iubită Mamă”

Robert Turcescu i-a cerut scuze Nadiei Comăneci după ce a numit-o cerșetoare: „A fost o exagerare din partea mea”

În urmă cu mai mulți ani, jurnalistul a numit-o cerşetoare pe Nadia Comăneci, după ce aceasta a aceeptat să apară într-o reclamă la margarină, reclamă filmată într-o școală.

„A fost o exagerare din partea mea, nu am apucat să îmi cer scuze față de Nadia Comăneci pentru că nu ne-am intersectat niciodată după acel moment. Uneori, ziariștii și nu numai exagerează, se lasă luați de val, mi s-a întâmplat și mie de mai multe ori în viață. A fost un moment de revoltă.

Revolta mea nu era…poate că am canalizat-o greșit la acel moment pe Nadia Comăneci. Mă deranja ideea de a face astfel de reclame în școală, filmarea a fost făcută într-o școală la un produs care este recomandat minorilor cu atenta supraveghere a părinților, ca să spunem așa.

E clar că nu e un aliment sănătos, sunt în continuare adeptul acestei idei. Mi s-a întâmplat și mie, așa cum li s-a întâmplat și altora, să exagerez. Aia a fost o exagerare, la acel moment. Nu am niciodată un sentiment că nu pot sau că nu vreau să îmi cer scuze.

Când trebuie să îmi cer scuze, îmi cer scuze. A fost un moment în care am exagerat, dacă e nevoie pot îmi prezint scuzele public în emisiunea asta. Îmi pare rău, dar problema de fond rămâne. De altfel, reclama respectivă a și fost retrasă după scandalul care s-a iscat la acel moment.

Din punctul ăsta de vedere nu știu dacă a meritat, nu a meritat, dar s-a întâmplat un lucru bun.”, a spus Robert Turcescu despre momentul în care a numit-o cerșetoare pe Nadia Comăneci.

Citeşte şi Robert Turcescu îl face praf pe Grigore Cartianu. „Nu ți-e rușine, lepră, să deschizi gura?”