Cum poti avea o factura mai mică la energie electrică. Aparatele care consumă electricitate chiar şi când sunt închise

Dacă te-ai aflat în situația în care, la finalul lunii, suma de pe factura de energie electrică este mai mare, de vină nu sunt doar scumpirile din ultima perioadă. Este recomandat să ai în vedere faptul că unele dintre aparatele electrocasnice pot consuma curent, chiar dacă sunt oprite.

25 sept. 2022, 18:54
Cum poti avea o factura mai mică la energie electrică. Aparatele care consumă electricitate chiar şi când sunt închise

Multe aparate consumă energie şin când sunt închise. Este și cazul televizorului. Dacă televizorul este închis din telecomandă, acesta rămâne, în continuare, un consumator de energie electrică. Chiar dacă vorbim doar de câțiva lei la factura lunară, făcând un mic calcul, anual, suma devine destul de importantă, iar consumul de energie electrică devine semnificativ.

Astfel, ca să evitam costurile suplimentare la energia de curent electric este indicat ca, atunci când nu sunt folosite, toate aparatele, fie că vorbim de televizor sau alte electronice, să fie scoase din priză, mai ales noaptea, potrivit Cancan.

Citeşte şi: Ce trebuie să faci pentru a evita facturi mari de regularizare. Sfaturile oferite de furnizorii de energie

Electrocasnicele care consumă inutil electricitate, mai ales în timpul nopții, sunt cele care au LED. Printre acestea, se numără: TV, sistemul audio, consola de jocuri sau monitorul de la calculator.

Câtă energie electrică consumă televizorul pe oră? Consumul de energie electrică de la televizor pe oră, cu o diagonală care depășește 42 de inci, este de aproximativ 150-190 W/oră.

Citeşte şi: Ce spune Bianca Drăguşanu despre criza energetică: „Pot să vină oricât facturile, nu am de ce să fac economie”