Cât curent consumă instalația de brad. Detaliul pe care trebuie să-l cunoască românii care lasă luminițele de Crăciun în priză

Deoarece în ultimii ani s-a vorbit foarte mult despre o adevărată criză energetică, specialiștii ne recomandă ca instalația de brad să fie una cu LED-uri, pentru a face economie.

15 dec. 2023, 16:43
Cât curent consumă instalația de brad. Detaliul pe care trebuie să-l cunoască românii care lasă luminițele de Crăciun în priză
Cât curent consumă, de fapt, instalația de brad

Cât curent consumă, de fapt, instalația de brad. Dorința tuturor este de a avea un brad splendid și plin cu ornamente speciale, globuri, beteală și luminițe cu efecte vizuale care mai de care.

Pentru că farmecul pleacă chiar de la instalație, oamenii aleg tot felul de modele dichisite care să aibă jocuri de lumini spectaculoase și chiar cu muzică pe fundal.

Majoritatea românilor și-au împodobit deja bradul de Crăciun, iar întrebarea tuturor este cât curent poate consuma instalația de brad care este lăsată în funcțiune non-stop.

Citește și: Superstiţii de Crăciun. Ce îi împiedică pe români să planteze bradul în curte: „După doi ani am vândut casa!”

Specialiștii recomandă utilizarea unei instalații de brad care să se bazeze pe LED-uri. Vorbim despre o instalație care reduce consumul de curent electric cu cel puțin 50%, față de o instalație clasică, dar există unele instalații cu LED-uri care reduc consumul chiar și cu 80%.

Cât curent consumă instalația de brad

Totuși, cât curent consumă instalația de brad? Ei bine, în mod evident consumul variază în funcție de mai mulți factori, precum câte becuri are instalația respectivă, cât o țineți pornită și dacă se bazează pe LED-uri sau becuri clasice.

Dacă aveți o instalație pe bază de becuri clasice și o țineți pornită continuu, timp de aproximativ două săptămâni, atunci s-ar putea să consume cât este consumul pentru întreaga locuință pentru o lună. Practic, s-ar putea să vi se dubleze factura pe care o aveți de plătit la curent electric. E recomandat să evitați să țineți instalația în funcțiune non-stop.

Citește și: Sindromul bradului de Crăciun, ce este și cum se manifestă. Detaliul pe care nu-l știai despre brad

Pe de altă parte, o instalație cu LED-uri presupune un consum mai mic, astfel că specialiștii recomandă o astfel de instalație, dar pe care să nu o țineți pornită mai mult de 10 ore pe zi.

Trebuie să fiți atenți la foarte multe detalii când cumpărați o instalație de brad, mai ales pentru a evita apariția unor evenimente neplăcute.