Cât de bine știi engleza? Iată cum te poți verifica

Engleza este cea mai vorbită limbă din lume, iar cunoașterea ei îți va deschide multe uși în toate etapele vieții. Fie că vrei să studiezi în străinătate sau vrei să te angajezi într-o multinațională, este necesar să ai un anumit nivel de cunoaștere a limbii engleze. Înainte de a face un pas în această direcție, trebuie să-ți verifici cunoștințele pentru a știi dacă, într-adevăr, te-ai pregătit suficient pentru ceea ce ai în plan să faci.

26 nov. 2020, 19:58
Cât de bine știi engleza? Iată cum te poți verifica

Iată cum poți verifica cât de bine cunoști limba enlgeză:

1. Examene Cambridge

Examenele Cambridge asigură verificarea cunoștințelor de către o instituție neutră, la standarde internaționale, probele scrise fiind trimise în Anglia pentru a fi verificate. Aceste examene îți testează capacitatea de a conversa cu o persoană străină și îți dau încredere pentru următoarele „încercări” de acest fel pe care viața cu siguranță că ți le va scoate în cale, potrivit Follow Me. În plus, elevii își pot echivala proba de engleză de la examenul de Bacalaureat cu un examen Cambridge, în condițiile în care primesc un certificat de limbă B1.

2. Teste grilă online

O metodă foarte bună de testare a nivelului de limbă engleză reprezintă testele online. Este suficient să tastezi ceea ce vrei pe motorul de căutare de pe internet și vei găsi o mulțime de teste, pentru începători sau avansați, care îți vor verifica vocabularul, dar și cunoștințele de gramatică. Această metodă te va ajuta să te autoevaluezi obiectiv, pentru că la final vei obține un scor, astfel că vei ști dacă este necesar să mai studiezi sau dacă te-ai pregătit suficient pentru un examen, un interviu sau pur și simplu o discuție cu o persoană nativă.

3. Conversații cu un nativ

O simplă discuție cu un nativ îți poate spune cât de bine cunoști limba engleză. Abordează subiecte comune și vezi, mai întâi, dacă înțelegi tot ce-ți spune. Dacă te afli în acest punct, înseamnă că nivelul tău este mulțumitor. În timpul conversației cere-i să te corecteze dacă și unde greșești și la finalul unei discuții roagă-l să-ți evalueze obiectiv nivelul tău.

4. Vizionează filme în limba engleză

Uită-te la filme în limba engleză, dar dezactivează subtitrarea. Este o metodă excelentă de testare a nivelului tău, dar, în același timp, și de învățare. Dacă ești la un nivel mulțumitor în ceea ce privește vocabularul, vei deduce din context sensurile cuvintelor necunoscute, iar apoi îți poți îmbunătăți pronunția. În funcție de câte „necunoscute” vei avea la finalul filmului vei ști care este nivelul tău și ce ai de făcut în continuare.

Citește și Clipul video care a cucerit internetul! Metoda ingenioasă prin care un Golden Retriever își păcălește stăpânul că nu s-a atins de mâncare

Citește și În urmă cu câțiva ani era una dintre cele mai îndrăgite actrițe din lume. Cum arată acum și cu ce își ocupă tot timpul FOTO