Cât de BOGAT a fost NELSON MANDELA şi cât a fost de GENEROS cu RUDELE sale

Averea fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela a fost evaluată provizoriu la suma de 46 de milioane de ranzi (4,1 milioane de dolari), a anunţat luni unul dintre cei trei executori testamentari, judecătorul Dikgang Moseneke.

RomaniaTV.net
03 feb. 2014, 15:12

Judecătorul Dikgang Moseneke a anunţat că un inventar provizoriu a fost efectuat şi că acesta „reflectă o valoare provizorie de 46 de milioane de ranzi” (4,1 milioane de dolari), în urma lecturii testamentului, care prevede moşteniri pentru şcoli frecventate de către Nelson Mandela, dar şi pentru ANC, partidul său, „în vederea promovării principiilor reconcilierii”.

Cele trei proprietăţi ale lui Mandela au fost lăsate fundaţiei familiale „Nelson Rohlilala Mandela Family Trust”, inclusiv casa în apropierea căreia a fost înmormântat, la Qunu, în sudul Africii de Sud, dar şi cea de la Johannesburg, unde a primit îngrijiri o lungă perioadă de timp, în cartierul bogat Houghton. „Este dorinţa mea ca ea să servească drept loc de reuniune a familiei Mandela, cu scopul de a menţine unitatea acesteia pentru mult timp după moartea mea”, afirmă fostul lider în testament.

Familia Mandela a fost afectată în ultimii ani de un scandal între nepotul său, Mandla, primul moştenitor, potrivit obiceiurilor xhosa, şi fiica sa cea mai în vârstă, Makaziwe, potrivit Mediafax.

Nelson Mandela, decedat la 5 decembrie şi înmormântat la 15 decembrie în satul în care şi-a petrecut copilăria, are peste 30 de copii, nepoţi şi strănepoţi, născuţi din primele două căsătorii. El i-a inclus în testament şi pe copii lui Graça Machel, cu care s-a căsătorit la vârsta de 80 de ani.

„Citirea testamentului este o ocazie încărcată de emoţii pentru familii, deoarece readuce în atenţie multe lucruri, dar totul s-a desfăşurat bine. Testamentul a fost citit, pagină cu pagină. A durat mai mult timp decât ne-am aşteptat. Au fost solicitate clarificări, din când în când”, a spus judecătorul Moseneke.

„Practic, înteaga familie Mandela şi descendenţii săi erau prezenţi, ceea ce ne-a făcut plăcere”, a adăugat el. În acest testament, redactat în 2004, după care a fost amendat, Mandela a oferit explicaţii celor mai mulţi dintre moştenitorii săi, potrivit judecătorului.