STUDIU. Cât de expuşi sunt profesorii la infectarea cu coronavirus

Potrivit unor date publicate de Biroul pentru Statistici Naționale (ONS) din Marea Britanie şi citate de The Guardian, profesorii nu sunt mai expuşi la  infectarea cu coronavirus faţă de alți angajați din sectoarele esențiale.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 08:42
STUDIU. Cât de expuşi sunt profesorii la infectarea cu coronavirus

Studiul realizat de Biroul pentru Statistici Naționale (ONS) din Marea Britanie a luat în calcul ratele de infectare în rândul profesorilor și al altor angajați din sectoare-cheie, cum ar fi cadrele medicale sau alți profesioniști care trebuie să lucreze în afara domiciliului cel puțin o zi pe săptămână.

Datele Biroului pentru Statistici Naţionale din Marea Britanie tind să sprijine decizia guvernului pentru a ține deschise școlile din Anglia, în condițiile în care, de câteva zile, au fost impuse noi restrictii pentru a combate pandemia Covid-19.

The Guardian citează și un sindicat al profesorilor, care cere de mai multă vreme închiderea școlilor și care contracarează datele de acum ale ONS cu altele, referitoare la evoluția cazurilor de infectare cu noul coronavirus înregistrate în rândul elevilor din învățământul secundar, în timpul scurtei vacanțe de la sfârșitul lunii octombrie. Aceste cifre ar indica faptul că școlile ar avea un rol în transmisia virusului, susține Sindicatul Național din Educație (NEU).

Citeşte şi Expertul SUA în boli infecţioase Anthony Fauci avertizează că pandemia ar putea deveni „mult mai gravă”