Cât de mult au avansat lucrările la podul suspendat peste Dunăre. Imagini unice cu Munții Măcinului, imortalizate de pe pod – FOTO

Podul suspendat de peste Dunăre capătă contur. Proiectul a ajuns într-o nouă etapă, iar constructorii sunt pregătiți să monteze tablierul metalic.

17 feb. 2022, 23:53
Cât de mult au avansat lucrările la podul suspendat peste Dunăre. Imagini unice cu Munții Măcinului, imortalizate de pe pod – FOTO

Cât de mult au avansat lucrările la podul suspendat peste Dunăre. Sunt aproape 90 de segmente de tablier metalic ce urmează să formeze structura căii de rulare. Pe 15 februarie, primul segment al podului a părăsit incinta Șantierului Naval Brăila.

Cât de mult au avansat lucrările la podul suspendat peste Dunăre. Imagini unice cu Munții Măcinului, imortalizate de pe pod – FOTO

”Toate au fost executate „peste drum” la șantierul naval VARD Brăila. Inițiatorii proiectului țin targetul sus și vor să ridice și să sudeze două segmente în fiecare zi dar, chiar dacă nu o vor atinge, toată operațiunea poate fi gata în două-trei luni. Din acel moment podul intră în linie dreaptă.

”După cum se vede (simte) cu prisosință și în oraș – cu atât mai mult pe malul Dunării – vântul bate prea tare ca să mai fie încercată operațiunea de ridicare/transbordare pe uscat a celor două prime segmente din tablierul metalic la Podului. Cum și mâine prognoza este de vânt (inclusiv rafale) următoarea tentativă va fi la începutul săptămânii viitoare.

P.S. Nu este nicio dramă și barjele (zic la plural pentru că a mai venit una 🙂 ) foarte probabil vor mai face drum întors cu încărcătura lor. Sunt niște norme foarte clare legate de condițiile atmosferice (nu doar vânt ci și ceață sau îngheț) și acestea vor fi respectate draconic fiind vorba despre vieți omenești și pierderi colosale în caz de accidente.

În schimb, panorama pe care o oferă podul suspendat de la Brăila este spectaculoasă. De sus, Munții Măcinului se văd de parcă ar fi la o întindere de braț. Imaginile au fost surprinse de fotografi profesioniști, aceștia împărtășindu-le pe paginile lor de socializare.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi cel mai scump pod construit vreodată în România, scrie Adevarul.ro.

Construcţia face legătura între judeţele Brăila şi Tulcea. Podul va avea, la final, doi kilometri lungime şi o înălţime de aproape 200 de metri. Potrivit datelor tehnice, firele de oţel care se vor împleti şi vor forma cele două cabluri de ancoraj de la podul suspendat peste Dunăre vor avea o lungime de 81.000 de kilometri.

Citește și: Cum arată podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. Şoferii ar trebui să poată circula pe el din 2023 VIDEO