Cât de mult ne îngrașă drobul de miel. Mihaela Bilic: „Au un conținut crescut în proteine, dar…”

Drobul de miel este o mâncare nelipsită de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor de Paște. Totuși, puțină lume știe ce impact are acesta asupra sănătății noastre. Mihaela Bilic explică care sunt avantajele și dezavantajele consumului acestui preparat.

12 apr. 2023, 17:03
Cât de mult ne îngrașă drobul de miel. Mihaela Bilic: „Au un conținut crescut în proteine, dar…”

Mihaela Bilic ne explică de ce este bine să mănânci Nu poate exista o masă de Paște tradițională dacă drobul lipsește. Acest preparat este unul dintre favoritele românilor, iar gospodinele se întrec în rețete care de care mai gustoase. Fiecare gospodină are trucurile și secretele ei, însă un lucru este important, ingredientele principale rămân aceleași.

Citește și: Mihaela Bilic, adevărul despre alergii, intoleranțe alimentare și imunitate: „Creează chiar probleme psihice”

Pentru un drob bun avem nevoie de organe de miel, cât mai multă verdeață și ouă. Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat care sunt beneficiile pe care acest aliment la are asupra corpului și dietei noastre, dar și despre eventualele dezavantaje.

„În drob sunt organe cu valoare nutritivă crescută. Le considerăm o carne cu valoare nutrițională a doua, iar în unele țări, ele nici măcar nu se consumă. Însă, mă bucur că la noi sunt prețuite. Drobul de miel stă mărturie.”, a început să spună Mihaela Bilic la Pro TV.

Aceasta a mai subliniat că organele au extrem de multe beneficii pentru corpul nostru, așa că nu este o problemă dacă le consumăm în mod frecvent. Totuși, aceasta a explicat că trebuie să știi că există anumite dezavantaje pe care ar trebui să le știi.

Mihaela Bilic explică cât de sănătos e drobul de Paște

„Sunt accesibile la preț, au un conținut crescut în proteine și puține grăsimi, sub 5%. Sunt bogate în vitamina A și D, tot grupul de vitamina B, mult fier, zinc și zeleniu. Dezavantajele? Avem mult colesterol în ficat și creier, mult acid uric în rinichi, plus eventuale urme de toxine și antibiotice. Cu 100 de grame de ficat acoperim 50% din necesarul zilnic de fier și până la 300% din doza de vitamina B. Are un aport de vitamina A de 15% 30 de ori mai mare decât doza zilnică recomandată. Totul cu numai 135 de calorii și 4 grame de grăsimi.

Nu este recomandat să consumăm ficat în exces, din cauza aportului mare de colesterol. 300 mg la suta de grame. Există și riscul de acumulare de vitamina A, care poate duce la hepatite cronice. Și la femeile gravide, consumul trebuie limitat la maximum o dată pe săptămână. Prea multă vitamina A crește riscul de malformații la făt. Creierul este campion la aportul de colesterol. 2000 mg la suta de grame și are purine din belșug, care cresc riscul de gută. Rinichii au sub 4% grăsime, dar conțin colesterol și acid uric. Inima este organul cu cea mai puțină grăsime.”, a continuat medicul nutriționist.

Așadar, putem concluziona că drobul este un prearat extrem de sănătos, care nu va avea impact asupra siluetei tale, mai ales dacă este consumat alături de alte legume de sezon, a încheiat Mihaela Bilic.

„Drobul este un preparat dietetic, ce are la bază organe fierte, ouă iș multă verdeață, totul gătit la cuptor. Acest chec sănătos și sățios poate fi din carne de miel, dar și din carne și organe de pui, vită sau porc. Una-două felii de drob, însoțite de o porție generoasă de salată verde sau alte legume este o masă delicioasă, recomandată chiar și în cura de slăbire, suntem sătui și nici risc de îngrășare nu avem.”, mai spune Mihaela Bilic.

Citește și: Câtă carne este bine să consumăm săptămânal. Mihaela Bilic: „Aici includem și mezelurile, nu doar friptura”