Skoda Rapid în Europa: Cât de tare ar trebui să se sperie Dacia Logan?

Mai mare decât Fabia, dar mai mic şi mai puţin sofisticat decât Octavia, Skoda Rapid vrea să ia din cota de piaţă a Daciei Logan în Europa. Mai ales că va avea câteva luni avans în faţa lui Logan 2.

RomaniaTV.net
18 feb. 2012, 08:55
Skoda Rapid în Europa: Cât de tare ar trebui să se sperie Dacia Logan?

Skoda Rapid se va prezenta în faţa europenilor la Salonul Auto de la Geneva. Varianta europeană va fi diferită de cea care este comercialiată în India.

Nemţii de la Autobild spun că Rapid va deveni un concurent important pentru modelele ieftine ale constructorilor Dacia, Chevrolet şi Hyundai.

Chiar dacă preţul de pornire al lui Rapid va fi de circa 13.000 euro, modelul cehilor vine, în varianta de bază, cu mult mai multe dotări decât Logan 2 care va avea probabil un preţ cu 4.000-5.000 euro în varianta standard.

Vest-europenii au preferat modelele Dacia dotate cu aer condiţionat, geamuri electrice şi alte opţiuni astfel că preţul unui astfel de model se apropie de cel al Skodei Rapid, care în varianta de bază are unele opţionale.

Skoda Rapid va avea un avans de  circa 7 luni în faţa celei de a doua generaţie Logan care va fi lansat la Salonul Auto de la Paris din toamna lui 2012.  Rapid a fost lansată în India pe 16 noiembrie 2011. Modelul este fabricat la uzina de la Pune. Între 1984 şi 1990, Skoda a mai construit un model denumit Rapid.

Cum vor alege cei care vor să-şi achiziţioneze o maşină nouă cu circa 13.000 euro? Tehnologie Renault sau Volkswagen? Mai ieftin şi franţuzesc sau mai scump, dar nemţesc. Oficialii Renault a anunţat că Logan 2 va fi o maşină mai nemţească şi mai modernă, strategia francezilor fiind să facă din marca românească mai mult decât una low-cost. Dacia Lodgy va avea echipări care până acum nu îşi făceau loc pe niciun model: radio CD cu Bluetooth, prize multimedia, tempomat, şi chiar un sistem de navigaţie Tom Tom semi-integrat. Într-adevăr şi preţul ca creşte odată cu opţionalele. Totuşi, unii specialişti spun că modelul Rapid nu este o opţiune pentru cei care vor să-şi cumpere o maşină ieftină chiar dacă Skoda are avantajul tehnologiei germane.

Dimensiuni Skoda Rapid

Lungime: 4,39 m

Lăţime: 1,70 m

Înălţime: 1,47 m

Volum portbagaj: 460 litri

Dimensiuni Dacia Logan

Lungime 4,26 m

Lăţime 1,74 m

Înălţime  1,53 m

Volum portbagaj: 510 litri

Cum vrea Dacia să cucerească lumea: Calendarul lansărilor pentru următorii 5 ani

Vânzări record în luna ianuarie

Skoda Auto, divizia din Cehia a grupului auto Volkswagen AG, a anunţat vineri că vânzările în luna ianuarie au crescut cu 10% comparativ cu perioada similară din 2011, la 75.400 vehicule, un record absolut pentru luna ianuarie pentru compania care are o vechime de 117 ani

Vânzările record înregistrate de Skoda, unul dintre principalii exportatori ai Cehiei, ar putea sprijini redresarea economiei, care se bazează pe producţia de automobile, componente auto şi electronice.

Pieţele din Europa Occidentală au fost motoarele creşterii vânzărilor Skoda în ianuarie, înregistrând un avans de 11%, la 29.300 unităţi. Şi în China vânzările au urcat cu 1%, la 20.800 unităţi.

Performanţele Skoda ar putea ajuta şi economia Cehiei, datele preliminare privind evoluţia din trimestrul patru urmând să fie publicate în 15 februarie.

Analiştii se aşteaptă la o redresare a Produsului Intern Brut al Cehiei, la 0,1% în ultimele trei luni din 2011, faţă de un declin de 0,1% în trimestrul trei din 2011.

Transformarea brandului Skoda este vitală pentru planurile Volkwagen de a ajunge cel mai mare costructor auto şi mai ales să se menţină pe această poziţie.

Vânzările Skoda ar putea creşte cu 84%, la 1,41 milioane vehicule, până în 2018, de la 768.000 de unităţi anul trecut, potrivit estimărilor IHS Automotive.