Cât îţi reduce din viaţă o oră la televizor

Pentru fiecare ora petrecuta in fata televizorului speranta de viata scade cu 22 de minute, aceasta este concluzia la are au ajuns oamenii de stiinta din Australia. Prin urmare, oricine se uita la televizor 6 ore zilnic, risca sa traiasca cu 5 ani mai putin decat oamenii care sunt mai activi si prefera alte modalitati de petrecere a timplui liber.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 05:36
Cât îţi reduce din viaţă o oră la televizor

Cercetatorii sustin ca petrecerea atat de multor ore in fata televizoului este la fel de periculoasa precum fumatul sau obezitatea. Expertii de la Universitatea Queensland, Australia, au ajuns la concluzia ca „telespectatorii care petrec ore in sir pe canapea urmarind programele favorite, pot avea diferite probleme de sanatate ca urmare a lipsei activitatii fizice, a obezitatii si a fumatului. Fiecare ora in fata televizorului scurteaza viata cu 22 de minute”.

Oamenii de ştiinţă au urmarit cifrele publicate in British Journal of Sports Medicine cu privire la un sondaj la care au participat 11.247 de australien,i si care au fost intrebati cat timp petrec in fata micului ecran, si la cifrele legate de mortalitatea din tara. Pornind de la aceste informatii, au construit un model in care au comparat speranta de viata a adultilor care stau mult in fata televizorului si a celor care nu fac asta si au descoperit ca celor care stau cu ochii lipiti de ecran li se scurteaza viata cu 21,8 minute, pentru fiecare ora petrecuta pe canapea.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro