Cât mai costă un post de profesor la Iaşi. 5000 de euro şi o partidă de amor

Un bărbat a pretins favoruri sexuale de la o studentă, pentru a o ajuta la şcoală. Viorel Dumitru Movilianu este judecat de trafic de influenţă în formă continuată şi găsit vinovat de către Tribunalul Iaşi, el fiind condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare. Sentinţa nu este însă definitivă, şi poate fi atacată cu apel.

24 nov. 2019, 07:50
Cât mai costă un post de profesor la Iaşi. 5000 de euro şi o partidă de amor

Viorel Dumitru Movilianu a pretins, în perioada 11 ianuarie – 27 aprilie 2017, bani şi favoruri sexuale de la o tânără care urma să susţină examenul de titularizare, scrie zdi.ro.

Citeşte şi Anchetă la o şcoală din Dâmboviţa după ce un părinte a acuzat că fiica sa a fost agresată sexual de un profesor

Banii ceruţi ar fi fost pentru o presupusă pilă pe care ar fi avut-o la Inspectoratul Şcolar Judeţean, în timp ce plata în sex o pretindea pentru el.

„În sarcina inculpatului M.D.V. s-a reţinut că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la intervale scurte de timp, respectiv în perioada 11.01.2017 – 27.04.2017, a pretins pentru sine de la o persoană foloase de natură sexuală şi a pretins pentru altul sume de bani, iniţial suma de 5.000 euro, după care în final solicitând 1.500 euro, lăsând să se creadă că poate interveni pe lângă un inspector şcolar din cadrul ISJ Iaşi şi promiţând că-l va determina pe acesta să îndeplinească un act contrar atribuţiilor de serviciu, respectiv să-i asigure persoanei respective o notă la examenul de Titularizare 2017”, se arată în răspunsul oferit de Parchet.

Persoana de la care Movilianu a pretins bani şi sex voia să ocupe un post de cadru didactic la o unitate de învăţământ din municipiul Iaşi.


loading...
Partenerii noștri