Cât mai ţine frigul în România. Prognoza actualizată de meteorologii de la ANM

Ultimele zile din aprilie vor fi destul de friguroase, apoi vremea devine caldă, în luna mai. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

16 apr. 2024, 11:23
Cât mai ţine frigul în România. Prognoza actualizată de meteorologii de la ANM
Cât mai ţine frigul în România. Prognoza actualizată de meteorologii de la ANM

Cât mai ţine frigul în România. Prognoza meteo emisă de ANM pentru perioada 15 aprilie – 13 mai 2024 indică variații semnificative în temperaturi și regimul pluviometric în diferite regiuni ale României

Săptămâna 15 – 22 aprilie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale în jumătatea sud-estică a țării, în special în extremitatea de sud-est. Regimul pluviometric va fi excedentar în întreaga țară, cu precădere în zonele montane.

Săptămâna 22 – 29 aprilie

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale în regiunile intracarpatice, în special în vestul și nord-vestul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în toate regiunile, cu accent pe zonele montane.

Citeşte şi: Ninsori, lapoviță și ploi după zilele de vară. Alertă meteo ANM cod galben de furtuni puternice

Săptămâna 29 aprilie – 6 mai

Temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată decât cea normală în cea mai mare parte a țării, cu accent pe regiunile estice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, în timp ce în rest se va situa în general aproape de normal.

Săptămâna 6 – 13 mai

Mediile valorilor termice vor fi în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, cu posibile ușoare creșteri în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea sud-estică a țării, în special în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Citeşte şi: EXCLUSIV Elena Mateescu anunţă inversiune termică, lapoviţă la munte, ploi consistente şi vijelii în toată ţara

Această prognoză indică că în perioada menționată vor fi fluctuații semnificative în temperaturi și nivelul precipitațiilor în diverse zone ale României, iar anumite regiuni pot înregistra condiții meteorologice neobișnuit de reci sau ploi mai abundente.