Cât plăteau studenţii unei universităţi private din Iaşi ca să ajungă direct în anul trei

Informaţii incredibile ies la iveală din dosarul escrocheriilor de la universitatea Petre Andrei din Iaşi. Un student a dat o şpagă de 18.000 de lei ca să intre direct în anul trei, fără să dea examene sau măcar să se ducă la cursuri. Rectorul, prodecanul şi încă doi profesori erau cei care conduceau reţeaua. Toţi sunt arestaţi, la fel şi un afacerist.

RomaniaTV.net
16 iun. 2016, 06:08
Cât plăteau studenţii unei universităţi private din Iaşi ca să ajungă direct în anul trei

În timpul audierilor, anchetatorii au aflat numeroase detalii despre afacerea în care erau implicaţi cei patru profesori de la universitatea privată din Iaşi. Totul se derula prin intremediul unui afacerist care avea o pizzerie în oraş. În localul acestuia, profesorii se întâlneau cu tinerii racolaţi chiar de omul de afaceri. Este vorba despre tineri care doreau să treacă în anul trei la facultate sau doreau să treacă examenele fără să înveţe, ori să obţină chiar diplomele de licenţă.

Anchetatorii au convins un student să poarte aparatură de înregistrare, iar în acest mod, prorectorul a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 18 mii de lei pentru a înscrie un tânăr în anul trei de facultate.

Cei patru profesori şi patrolul pizzeriei au ajuns după gratii.

Citeşte şi Un medic s-a întors şef în spitalul în care a fost prins luând şpagă de la studenţi