Cât timp poți păstra alimentele la congelator și cum le decongelezi corect. Trucul care face mâncarea să fie mai gustoasă

Congelatorul ne e extrem de util tuturor. Ținem alimentele pe care nu avem de gând să le mâncăm prea curând, tot felul de legume, fructe, carne, pizza congelată, înghețată și lista poate continua.

03 ian. 2022, 19:25
Cât timp poți păstra alimentele la congelator și cum le decongelezi corect. Trucul care face mâncarea să fie mai gustoasă

Dar ce faci atunci când vrei să decongelezi aceste alimente? Carnea de pasăre se poate păstra la congelator jumătate de an fără să își modifice calitățile și gustul. Carnea de vită sau cea de porc poate rezista mai mult. Alături de carne, merită să punem la congelator și legume cu textura mai tare precum ardeiul gras, morcovul și țelina date pe răzătoare, sau legume preparate precum vinetele și roșiile coapte pe grătar.

Puteți pune aceste alimente în pungi speciale pentru congelator Nu uita să elimini aerul din pungă pentru a ocupa spațiu mai puțin. Toate se îngheață la fel, însă când vine vorba de dezghețare, e nevoie să știți câteva trucuri.

Carnea se scoate din congelator cu o zi înainte de folosire. Lăsați-o în frigider să se dezghețe. În acest fel, textura cărnii nu va fi alterată de trecerea de la o temperatură foarte scăzută la una mult mai ridicată.

Folosirea cuptorului cu microunde nu e o soluție pentru a dezgheța corect alimentele. În schimb, ai putea decongela carnea mai repede punând pachetul respectiv între două oale de metal, pe cea de sus umplând-o cu apă clocotită. Căldura se transferă treptat și în mod egal către bucata de carne care se dezgheață uniform.

Citiți și Cardamomul, condimentul care te scapă de problemele digestive ca prin minune. Iată toate beneficiile asupra sănătății

La legume nu e așa complicat. Nu e nevoie să le dezghețati, ci le puteți pune chiar așa în oala încălzită. Dacă le dezghețați înainte să le puneți în tigaie, ar putea să aibă un gust ciudat sau să fie gelationase.

Iarna, dacă vreți mărar aromat, cel mai bine este să îl pui la congelator vara, după ce ai spălat crenguțele și le-ai lăsat să se usuce câteva ore la umbră. La fel poți proceda cu orice verdeață, cu pătrunjelul, cu leușteanul sau oregano.

În congelator își păstrează toată aroma, spre deosebire de condimentele uscate. Înainte de a le folosi, nu trebuie să le dezgheți. Poți tăia doar atât cât vrei să folosești la o mâncare și poți păstra restul la rece pentru mai târziu.

Citiți și Folosiți sarea ca să scoateți mirosurile neplăcute din așternuturi sau alte obiecte din casă. Trucurile care vă fac viața mai simplă