Cât rezistă alimentele în congelator. Singurul aliment care se poate ține maximum 12 luni

Alimentele pot fi depozitate în congelator doar o perioadă limitată de timp, iar ulterior nu este ideal să le mai consumați.

16 apr. 2022, 17:17
Cât rezistă alimentele în congelator. Singurul aliment care se poate ține maximum 12 luni

Alimentele nu se pot ține la nesfârșit în congelator. Congelatorul a devenit rapid absolut necesar în orice casă tocmai datorită faptului că se pot depozita în el alimente pe termen lung fără să se strice.

Fie că vreți să cumpărați cantități mai mari de carne ca să nu faceți mereu drumuri la magazin, fie că vreți să vă bucurați și iarna de gustul fructelor proaspete de vară, congelatorul este soluția.

Pune sare de lămâie și apă rece în frigider! Trucul ieftin pe care orice român trebuie să îl știe! Rezultatul este uimitor!
În mod eronat, multe persoane cred că alimentele nu se strică niciodată în congelator și ajung să țină diverse pachete acolo chiar și ani de zile.

Alimentele pot fi depozitate în congelator doar o perioadă limitată de timp, iar ulterior nu este ideal să le mai consumați.

Carne

Carne proaspătă de pui/vită/porc/miel – 12 luni

Carne tocată de pui/vită/porc/miel – 4 luni

Carne de porc cu grăsime – 4 luni

Cârnați din carne crudă – 2 luni

Slănină – 4 luni

Organe – 4 luni

Pui prăjit – 4 luni

Pui fiert – 4 luni

Pui sau curcani întregi – 12 luni

Metodele ingenioase prin care strămoșii noștri conservau alimentele! Cum era păstrată mâncare, înainte de inventarea frigiderului!
Pește

Pește slab – 6 luni

Pește gras – 3 luni

Pește gătit – 6 luni

Pește afumat – 2 luni

Fructe și legume

Citrice – 6 luni

Fructe – 12 luni

Legume – 12 luni

Zarzavat – 12 luni

Alte alimente

Supă – 3 luni

Mezeluri – 3 luni

Brânză – 3 luni

Înghețată – 1 lună

Lapte – 1 lună

Unt – 9 luni

Pâine – 1 lună

Produse de patiserie/aluat – 3 luni

Util: Pericolul la care sunt expuse alimentele care ating partea din spate a frigiderului.

Depozitarea și conservarea corectă a alimentelor în casă este esențială pentru a preveni deteriorarea acestora și pentru a evita consumul de produse stricate care ar putea cauza probleme de sănătate. De aceea, este esențial să cunoașteți câteva trucuri atunci când vine vorba de păstrarea alimentelor în frigider.

Aparat electrocasnic nelipsit din orice casă, frigiderul are în interiorul său mai multe zone și compartimente, iar în fiecare dintre ele trebuie să fie păstrate anumite tipuri de alimente pentru o mai bună conservare.

Producătorii recomandă menținerea temperaturii frigiderului în jurul valorii de 5ºC, potrivit 20minutos.es, care citează Holaluz. Acest lucru este esențial pentru ca alimentele să se păstreze în bune condiții și, în plus, pentru a evita acumularea de prea mult aer rece care ar putea ajunge să creeze gheață în interiorul frigiderului.

Acest lucru se datorează faptului că producerea aerului rece și distribuirea uniformă a acestuia pe toate rafturile și în toate părțile frigiderului se bazează pe curenții care se formează între aerul rece și aerul cald. Dacă alimentele de pe rafturi sunt așezate complet în spatele frigiderului, acești curenți interni sunt blocați și, prin urmare, aerul stagnează, iar acest luru face ca unele alimente să înghețe, iar altele să nu fie răcite suficient.