Cât rezistă carnea de pui în frigider. Care sunt semnele că s-a stricat și nu ar trebui să o consumi

Carnea de pui este preferata românilor, însă medicii nutriționiști îi avertizează pe aceștia să fie atenți atunci când o achiziționează, dar mai ales să verificie prospețimea. De asemenea, dacă nu este depozitată corespunzător, carnea de pui poate deveni o sursă sigură de toxiinfecție alimentară.

27 mai 2023, 08:32
Cât rezistă carnea de pui în frigider. Care sunt semnele că s-a stricat și nu ar trebui să o consumi

Carnea de pui este principala sursă de proteină în meniul românilor. Este folosită de majoritatea românilor în prepararea mâncărurilor, în special în meniul de prânz și la cină.

Deși este o carne ușoară, poate deveni periculoasă dacă nu este depozitată în condiții optime. Dacă nu folosești carnea imediat ce ai adus-o de la supermarket, ai grijă cum o depozitezi! Dacă nu este ținută la rece, carnea crudă poate deveni o sursă de toxiinfecție alimentară.

Citește și: Cum îți dai seama dacă este proaspătă carnea de pui pe care o cumperi din supermarket

 

Și aici vine întrebarea: cât timp poate fi ținută carnea de pui la frigider până la gătire astfel încât să nu se strice?

Specialiștii spun că putem ține carnea de pui la frigider circa 1-2 zile înainte de a fi gătită, iar în unele cazuri poate fi ținută și 3 – 4 zile. Cât timp se află la frigider este de preferat ca puiul să fie depozitat într-un vas etanș pentru a preveni scurgerea sângelui și contaminarea altor alimente.

În cazul în care ai cumpărat carne de pui și nu ai de gând să o folosești în mâncare în următoarele 5 zile este de preferat să pui carnea la congelator. Bucățile de pui crud pot fi păstrate în congelator până la 9 luni, în timp ce un pui întreg poate fi congelat timp de până la 1 an, potrivit . Puiul gătit poate fi păstrat în congelator timp de 2-6 luni, potrivit spectacola.ro.

Citește și: Trucul care îți arată cât de sănătoasă e carnea de pui. Toate româncele trebuie să fie atente la acest lucru când merg la piață!

 

Cum îți dai seama dacă carnea de pui s-a stricat

Dacă ai în frigider de mai multe zile o caserolă cu carne de pui crudă, ar fi bine să o verifici bine înainte de a o folosi în mâncare. Iată semnele care ar trebui să te determine să o arunci:

  • Și-a schimbat culoarea. Carnea stricată începe să capete o culoare gri-verzuie
  • Și-a schimbat mirosul. Puiul crud capătă un miros puternic deranjat, asemănător cu amoniacul
  • devine lipicios la atingere. Dacă carnea devine alunecoasă sau dacă prezintă un lichid care arată ca un mucus, se scurge, cel mai probabil că este deja alterată.