Cât rezistă coronavirusul pe telefon şi cum îl putem curăţa eficient

Publicat: Joi, 26 Martie 2020 22:16 // Actualizat: Joi, 26 Martie 2020 22:16 // Sursa: romaniatv.net
Specialiştii au anunţat că temutul virus din China ar putea supravieţui pe suprafeţe chiar şi 9 zile, astfel că se recomandă ca telefonul, unul dintre cele mai utilizate dispozitive moderne, să fie curăţat cât mai des.

Daily Star anunţă că este ideal să ne curăţăm telefonul le fel de des cum procedăm cu mâinile. Un specialist în Boli infecţioase şi Imunologie citat de Daily Mail atenţionează că virusul este la fel de contagios de pe orice suprafaţă cum este şi de pe mâini.

Statisticile arată că în Marea Britanie o persoană poate ajunge să intre în contact şi de 2.617 ori cu propriul telefon, astfel că Pr. Nigel McMillan, de la Universitatea Griffith, a precizat că este periculos dacă nu îl curăţăm.

Nu trebuie să îl punem peste tot dacă putem evita asta. Telefonul trebuie curăţat ori de câte ori îl atinge cineva, mai ales că virusul poate trăi pe el mai des decât ne imaginăm”, a precizat profesorul.

Este eficientă şi dezinfectarea cu alcool de cel puţin 70 grade, dar este contraindicată dezinfectarea cu clor, întrucât aceasta din urmă poate afecta telefonul.

"Coronavirusul poate fi adus în casă pe talpa pantofului"

Andreea Moldovan, medic specialist în epidemiologie și boli infecțioase, susține că noul coronavirus poate fi adus în locuințele noastre și pe talpa pantofului.

Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, ne recomandă să ne protejăm cât mai bine atunci când vine vorba de boli infecțioase, implicit și de COVID-19.

 

Întrebată dacă virusul poate fi adus în casă pe talpa pantofului, medicul a răspuns: ”Da, putem să aducem și pe talpa pantofului în casă, doar că noi știm deja foarte bine că atunci când ajungem acasă ne descălțăm, după care mergem și ne spălăm pe mâini.

Nu are un impact foarte mare dacă este pe talpa pantofului pentru că noi niciodată nu vom pune mâna pe jos, să ștergem parchetul cu mâna, după care să mâncăm cu mâna murdară. Acest lucru deja îl știm cu toții. Igiena mâinilor este foarte importantă în prevenția bolilor infecțioase, inclusiv a infecției cu COVID-19”, a afirmat medicul Andreea Moldovan, medic specialist Epidemiologie/Boli Infecțioase și directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, pentru EM360.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronvirus pandemie coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H