PANDEMIE CORONAVIRUS. Adrian Streinu Cercel: Tinerii să nu îşi mai viziteze bunicii două luni

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, a dat sfaturi în ceea ce privește pandemia cu noul coronavirus. Mediculanunță că 10 milioane de măști ajung în farmacii în zilele următoare. 

RomaniaTV.net
14 mart. 2020, 21:35
PANDEMIE CORONAVIRUS. Adrian Streinu Cercel: Tinerii să nu îşi mai viziteze bunicii două luni

PANDEMIE CORONAVIRUS. Medicul Streiunu Cercel i-a sfătuit pe tineri să nu își mai viziteze bunicii timp de două luni. Declarația a fost făcută în contextul în care mulți tineri pot fi purtători de COVID-19, dar să fie asimptomatici.

 

„În special tinerii să renunțe pentru următoarele 2-3 luni să se ducă la bunici sau la persoanele în vârstă”, a precizat Adrian Streinu Cercel, explicând că cele mai expuse persoane la COVID-19 sunt persoanele vârstnice.

Amintim că până în momentul publicării acestei știri, România a înregistrat 123 de cazuri de COVID-19. În acest context, pentru a combate pandemia de noul coronavirus, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va decreta începând din 16 martie 2020 starea de urgență în România.

Directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, prof. Adrian Streinu-Cercel, susține că medicii de familie sunt placa turnant a pandemiei de coronavirus.

„Problema constă în modul în care ne raportăm la mediul înconjurător. Dacă vom fi atenți unde punem mâinile și apoi ne spălăm cu apă și săpun, multe din aceste cazuri nu or să apară. Dacă vom fi neglijenți cu propriile mâini o să avem o serie de probleme.

Contactul cu suprafețele a stat de multe ori la transmiterea virusului. Medicii de familie sunt placa turnantă a acestei pandemii. Ei vor fi primii solicitați telefonic pentru a soluționa problemele”, a spus Streinu Cercel.