Cât sunt salariile la LIDL şi Kaufland! Care este supermarketul surpriză care oferă 4.000 Ron în mână tuturor angajaţilor din România!

Patru retaileri oferă peste 3.000 de lei net lunar angajaţilor, iar doi jucători plătesc salarii peste media naţională.

29 dec. 2021, 23:09
Cât sunt salariile la LIDL şi Kaufland! Care este supermarketul surpriză care oferă 4.000 Ron în mână tuturor angajaţilor din România!

Cât sunt salariile la LIDL şi Kaufland? Sunt peste media din România, dar mai modeste în comparaţie cu alte domenii de activitate, iar angajaţii muncesc pe rupte mai ales acum de Sărbători pentru a încasa aceşti bani.

În țara noastră, aproximativ 1,6 milioane de români primesc salariul minim pe economie, în urma muncii prestate. Sceştia nu se află însă decât în număr mic în reţelele marilor magatine

Salariul mediu net lunar sărea de 3.000 de lei în 2020 în cazul a patru reţele de comerţ modern locale, respectiv Metro, Lidl, Kaufland şi Penny (Rewe România). Alte cinci – Auchan, Carrefour, Mega Image, Selgros şi Profi plăteau sub acest plafon, câştigul variind între 2.310 şi 2.977 de lei lunar. Singurul jucător pentru care acest indicator nu este calculat este Cora, iar motivul pentru care acest lanţ de magazine lipseşte din listă este faptul că această companie nu se găseşte în top 100 companii din România după valoarea cheltuielilor cu personalul în 2020, ultimul an pentru care există date.

În 2022, conform bugetului promulgat de Klaus Iohannis, salariu mediu brut pe economie depăşeşte 6000 de lei, acesta fiind indicatorul de bază pentru multe alte indemnizaţii care se achită în România.

Ce salariu are o casieriţă de la LIDL. Câştigă mai mulţi bani decât mulţi alţi români

Salariile e posibil să se fi modificat în acest an, deoarece concurenţa mare a făcut să se acorde majorări şi bonsuri substanţiale, însă datele financiare ale companiilor vor fi publice abia la jumătatea lui 2022. Totuşi, sunt reţele care au anunţat majorări salariale şi în al doilea an de pandemie, dar majorările abia dacă acoperă inflaţia

Calculele ZF privind salariul mediu net din comerţul modern local au fost realizate pornind de la cheltuielile cu personalul declarate de retaileri şi de la numărul mediu de salariaţi. Calculele nu ţin cont de poziţiile deţinute de angajaţii din comerţul modern, fiind un simplu exerciţiu jurnalistic. Totuşi, o particularitate în domeniu este faptul că cea mai mare parte a salariaţilor din aceste companii lucrează în magazine, ca lucrători comerciali sau casieri. Astfel, salariile mai mari ale manageri afectează puţin media generală.

Ce salariu are un angajat de la McDonald’s. Munceşte pe brânci pentru aceşti bani
Multă vreme, lucrătorii comerciali şi casierii erau plătiţi cu salarii apropiate de minimul pe economie, fiind printre cele mai prost-plătite joburi. În ultimii 3-4 ani însă, odată ce piaţa muncii a devenit mai dură şi odată ce a fost tot mai greu de găsit forţă de muncă, salariile au crescut. Mai mult, dintr-un subiect tabu, acesta a devenit un subiect de promovare pentru retaileri. Astfel, câştigul mediu net în unele reţele s-a apropiat de media naţională.

Ce salarii au angajaţii de la Kaufland. Lista locurilor de muncă disponibile
Este interesant de observat chiar că două reţele – Metro şi Lidl – plătesc peste media pe economie din 2020. Mai exact, în decembrie 2020, salariul mediu net la nivel naţional era de 3.620 de lei, iar la finalul aceluiaşi an, un salatiat Metro câştiga 3.869 de lei, iar unul al Lidl 3.699 de lei.

Guvernul a decis că firmele pentru care lucrează nu-i pot menține angajați pe același salariu, mai mult e 24 de luni. Există, totuși, un mic inconvenient al acestei măsuri. Aceasta se va aplica de-abia din anul 2024, când o altă forţă politică de la putere ar putea schimba decizia.


loading...
Partenerii noștri