Cât sunt valabile, de fapt, produsele cosmetice

Trusa ta de cosmetice a devenit neîncăpătoare și ești tare mândră de ea. Ai observat, însă, că fardul nu mai colorează ca înainte și că mascara s-a uscat, deși l-ai achiziționat de puțin timp? Să știi că aceste produse nu durează o veșnicie, indiferent cât de scumpe sunt.

29 iun. 2016, 12:20
Cât sunt valabile, de fapt, produsele cosmetice

Verifică etichetele și vezi când expiră cosmeticele, pentru ca nu cumva să te trezești cu probleme ale pielii, cauzate de ingrediente expirate. Chiar dacă pe produs scrie că este valabil trei ani, acest lucru este adevărat până când este achiziționat. Odată deschis, lucrurile se schimbă.

Când te uiți pe cutie, ghidează-te după simbolul PAO, numărul urmat de litera M (valabilitatea în luni, după ce produsul este deschis) și de o pictogramă a unui borcan cosmetic. Îl găsești pe toate produsele de înfrumusețare.

Mascara
Noi îi spunem rimel și îl folosim, multe dintre noi, până se usucă de tot. Ba mai mult, adăugăm cremă în el și îl mai utilizăm câteva zile. Din păcate acest produs expiră cel mai repede, trei luni, pentru că bacteriile îl contaminează cel mai ușor. De fiecare dată când scoți periuta să-ți rimelezi genele, bacteriile intră în contact cu produsul și îl alterează. Apoi, când bagi periuța în tub, introduci cu ea și aer uscat.

Fond de ten
Este firesc să vrei să te țină cât mai mult, mai ales când ai găsit nuanța potrivită pielii tale. Din păcate, crema colorată este afectată de bacteriile de pe degete, de pe bureții aplicatori sau pe pensule. De regulă, un fond de ten rezistă între opt luni și un an, dupa ce ai deschis recipientul.

Pudră
Nu încerca să mai folosești pudra de față, dacă s-a uscat și nu se mai aplică bine. Termenul mediu de valabilitate al pudrei se situează între șase luni și un an. După această durată, pulberea nu mai are efectul scontat și produce un aspect încărcat pe piele.

Anticearcăn
De obicei, anticearcănul expiră mai încet decât celelalte produse, pentru ca este utilizat în cantități mai mici, doar pentru a acoperi imperfecțiunile. Când își schimbă culoarea, tot ce ai de făcut este să scapi de el. Dacă un anticearcan cremos rezistă un an, cele sub forma de pudră pot fi folosite chiar doi ani.

Tuș lichid
De obicei, dupa ce este deschis, tușul pentru conturul ochilor este valabil 12 luni.

Ruj
Te-ai gândit vreodată să-ți faci un stoc de rujuri în nuanța ta preferată? Trebuie să știi că acesta, dacă ambalajul nu este desfăcut, poate rezista și trei ani. Odată ce l-ai început, te sfătuiesc să nu-l folosești mai mult de un an. Poate să înceapă să miroasă dubios și după mai puțin de un an, dacă nu este un produs de calitate.

Află care sunt cele mai toxice ingrediente din produsele cosmetice.