Cât te costă dacă comanzi masa de Crăciun 2014 la o firmă de catering

Cei care vor să petreacă de Crăciun fără emoţii, fie din cauza sarmalelor care ar putea fi prea grase sau a cozonacului care nu prea a crescut sau că nu este prea dulce, o pot face apelând la o firmă de catering. Preţul, probabil nu va fi cu mult peste cel plătit dacă se gătesc preparatele în casă, doar că gazdele vor avea mai mult timp să se pregătească pentru musafiri.

24 dec. 2014, 07:01
Cât te costă dacă comanzi masa de Crăciun 2014 la o firmă de catering

Firmele de catering se bat în oferte pentru ca de pe masa de Crăciun să nu lipsească nimic clienţilor, astfel încât la următoarea petrecere să fie „deranjate” din nou. Cererea pe segmentul catering de Crăciun este una mică, românul fiind obişnuit să îşi prepare singur de sărbători mâncarea. Odată, că aşa a pomenit de la părinţi, pe de altă parte din cauza posibilităţilor financiare reduse. „Sperăm ca cererea să se menţină în acest cel puţin ca la nivelul anului 2013. Vindem în jur de câteva zeci de meniuri complete de Crăciun”, a spus pentru RomaniaTV.net, Daniel Iosif, directorul cityfood.ro.

Citeşte şi Ce CADOURI îşi doreau copiii de la Moş Crăciun în 1900

Oala cu sarmale, cadou

În speranţa că numărul clienţilor nu va scădea simţitor faţă de anul trecut administratorii firmelor de catering au lăsat preţurile cam la fel şi au hotărât să acorde unele cadouri celor care fac comenzi. „Pentru fiecare meniu comandat de Crăciun clienţii primesc o oală pentru sarmale din lut şi una pentru ciorbă, cadou”, a spus Daniel Iosif.

Citeşte şi FEMEIE arestată după ce s-a lăudat că are cel mai frumos BRAD de CRĂCIUN: Ce a găsit poliţia în casă FOTO

Un meniu de Crăciun pentru 6 persoane costă la cityfood.ro 295 de lei. Clinţii care cumpără pachetul catering de Crăciun vor avea câte 6 porţii de ciorbă de perişoare, de sarmale, de salată de beuf. Meniul mai include cât un kilogram de cârnaţi, caltaboş şi tobă de casă. Pentru gurmanzi meniul mai este prevăzut şi cu 200 de grame de jumări şi 200 de grame de pastă de jumări.

Crăciun cu 23 de kilograme de bunătăţi

Firmele de catering are oferte şi pentru familiile mai mari sau pentru cei care vor mâncare pentru mai multe zile. Spre exemplu, oalacubunatati.ro are un „meniu complet de Crăciun”. Acesta costă 936 de lei şi conţine următoarele măncăruri: borş de porc (2.4 kg.), bors de curcan (2,4 kg.), salata de boeuf (1.8 kg.), piftie porc (1.5 kg.), piftie curcan (1.5 kg.), sărmaluţe pui (27 buc.), sarmalute porc (27 buc.), friptura de pui la cuptor (2 kg.), friptura de porc la cuptor (2 kg.). De asemenea, cei care vor apela la acest tip de meniu vor avea asigurate şi prăjiturile. Astfel, în meniu se vor regăsi şi: plăcintă cu mere (1.5 kg.), plăcintă cu brânză dulce (1.5 kg.), 2 cozonaci cu nuca (1 kg.), precum şi cornuleţe cu gem şi nuca (1.4 kg.). În total comanda va însuma 23 de kilograme de mâncare.

Cei care vor să comande masa de Crăciun la o firmă de catering o pot face cu ceva timp înainte. „La noi, ultimele comenzi pentru masa de Crăciun se primesc cu 72 de ore înainte, respectiv trei zile”, a completat Daniel Iosif.